Grace and Frankie
Vi kan i hvert fald sætte hak ved alle seks ting! © Skydance Media | Skydance Television

6 ting, som kun du og andre 40+ kvinder forstår

Jep, det er måske lidt skræmmende men altså sandt...

22. juli 2020 af Karen Greve

1. Smerten efter en aften i høje hæle. Vi smiler undervejs, men ærligt talt: Uanset hvor dyr og/eller ergonomisk korrekt din stilet er designet, så gør det skideondt i tæer, lægge og ryg dagen efter en dansefest. Og så er der nogen, der taler om det svage køn?!

2. Fascinationen af peberspray. Mindst en gang i dit liv har du set dig tilbage over skulderen en mørk aften eller taget en omvej, som var mere oplyst eller befærdet end den lige vej hjem. Så er det, at tanken om en peberspray i tasken dukker op, og det sker bare ikke for ret mange mænd.

3. Bøvlet med dag nummer to. Altså: Annika Aakjær for President. Hendes sang om “dag nummer to” er en parade af genkendelser om rødbrune klumper i en foret trusse og angst for at bløde igennem. Hænderne op, alle, der har haft brug for en ekstra nattrusse til at holde sagerne på plads?

4. Angsten for udvidelsen. Ja. Ehm. Først er der jo bekymring for den første udvidelse, skabt af en mand, for nogles vedkommende en fumlet teenage-dreng. Senere kommer angsten for, hvordan cirka 3,5 kilo baby skal kunne passere gennem selv samme kanal, som normalt er få centimeter. Vi ved alle, at kvinder har gjort det før os, men hjælper det? Ikke rigtigt, vel?

5. Harmen over hormon-hurlumhejet. Først kæmper man med præmenstruelle svingninger i årevis, og så slutter det hele i en grande finale af hedeture om natten, knastørre slimhinder og tudeture til verdens mest fjollede reality-serier.

6. Behovet for creme de la creme. Der er en til dag, en til nat, en til krop, en til hænder og en til øjne alene. En til sol, en anden til efter. Det ved du og jeg, men mennesker, som nemt kan have deres samlede toiletsager i en pose i et sikkerhedstjek i lufthavnen, forstår ikke altid, hvad det går ud på.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. maj 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide