mor og søn ser på telefon
Jo, jo, din lejlighed ser fin ud, jeg græder bare lidt indeni.© Getty Images

6 ting, du mærker, når dit barn flytter hjemmefra

Det er helt naturligt, og alligevel kan du få følelser, der stritter i alle retninger, når dit barn skal til at flytte hjemmefra. Måske kender du de her seks følelser?

12. september 2022 af Karen Greve

1. Bondeanger

Fra det ene øjeblik til det andet fortryder du hver eneste irritable bemærkning fra de seneste tre-fire år. Typisk vedrørende et køkken eller et bad, der har sejlet. Åh, for det er jo kærligheden, der er vigtig. Hvordan kunne du glemme det?

2. Undren

Det er fem minutter siden, du bandt snørebånd på små fodboldstøvler og sang godnatsange for en lille purk. Hvordan kan det allerede være vekslet til en størrelse 44 i dyre sneakers og en soundbox, der kan spille et helt kollegie op (og snart skal det)? 

3. Panik

Fik du sagt “ jeg elsker dig” ofte nok? Har I talt om, hvor turbulent et liv kan føles i 20’erne? Hvad nu, hvis nogen drukner dit barn i hjertesorg,
og ingen opdager det? 

4. Lettelse

Sig det ikke for højt. Men hold kæft, hvor er det en lettelse at være lidt færre mennesker, der kan gå hinanden på nerverne derhjemme! Altså på dag 1. På dag 2 vil man gerne have alle nervesammenbrud tilbage.

5. Nysgerrighed

Frigørelsen begyndte allerede, første gang din toårige sagde nej til dig. Nu ryger sidste trevl af navlestrengen, og der er ikke andet at gøre end at nyde turen og være spændt på, hvor den går hen. Du ved det ikke. Heller ikke, selv om du tror, du ved det.

6. Tøven

Der er nu en facet mere af mor-rollen, du skal mestre. Som handler om at være mor til en udeboende voksen. Hvem har manualen til, hvordan man gør? Har Jesper Juul skrevet noget? Lola Jensen? Mikkel Beha? 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i september, 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide