Ægtepar 40+
© iStock

6 ting, der kan give dig og din mand mere kvalitetstid i en travl hverdag

Når I har været sammen længe, og der er kommet børn ind i billedet, kan det betyde mindre søvn, mindre kommunikation, mindre privatliv og mindre tid til hinanden

19. juli 2017 af Amalie Blixt

Kan du huske dengang, I blev kærester? Dengang I kun prioriterede hinanden og lukkede af for verden udenfor?

Selvom du og din mand stadig er helt skudt i hinanden, har nyforelskelsen nok lagt sig, og hvis der også er kommet børn ind i billedet, er hverdagen blevet fyldt med forældremøder, rengøring og andre gøremål.

Her er 6 gode råd til, hvordan I kan genvinde lidt af jeres tosomhed i hverdagen. 

1. Begynd til en ny sport sammen

Det skal ikke være en sport, som enten du eller han allerede går til, for så er der kun én af jer, der er på udebane. Spring ud i noget helt nyt sammen. I finder noget nyt at tale om og noget at gå op i sammen. Som en sidegevinst viser forskning desuden, at motion kan være med til at booste jeres sexliv.

2. Tag på en “rigtig date” én gang om måneden

Tag jeres flotte tøj på, og forbered jer på at snakke om alt andet end børn og huslige pligter. Jeres date behøver ikke at foregå på en Michelin-restaurant, det kan også være en hjemmelavet middag derhjemme – så længe det kun er jer to. I kan skiftes til at planlægge daten, så det bliver en overraskelse for jeres partner.

3. Se en serie sammen

En undersøgelse fra University of Aberdeen viser, at par føler sig tættere forbundet, når de har fælles interesser, og at det kan være noget så simpelt som at se en serie sammen. I er sammen om spændingen, og I kan heppe på jeres yndlingskarakterer i serien. Men husk, at jeres serie skal ses sammen – ikke noget med at snyde og se fremad.

4. Brætspil er ikke kun for børn

I stedet for at zappe igennem det sædvanlige TV-indhold en helt almindelig onsdag aften, hvor I begge sidder og halvsover foran fjernsynet, så hiv et brætspil frem. I stedet for at have tv’et i fokus får I hinanden i fokus, og det er en god måde at få snakket om nogle af de ting, I ellers ikke ville få snakket om – måske bare en sjov historie eller en lille ting, der er sket på arbejdet.

5. Lav de huslige pligter sammen

Det kan hurtigt blive sure pligter at vaske tøj, gøre rent, købe ind og alt det andet, der ’bare lige’ skal ordnes. Prøv at hjælpes ad med pligterne i stedet for bare at få det overstået. Det kan give jer tid til at snakke om stort og småt, og samtidig bliver pligterne hurtigere ordnet.

6. Genskab minderne fra jeres første år sammen

Kan I huske, hvor I havde jeres første date? Jeres første kys? En film, I så sammen? Måske bare den type chips, I altid købte? Vend tilbage til 'jeres' steder, gense 'jeres' film, og køb 'jeres' chips – igen! I vil blive mindet om både gode minder og dejlige følelser.

Du vil (garanteret) også kunne lide