Signe Kolmos
© Ninna Flor

Signe Kolmos: “Nu forstår jeg, hvorfor jeg var svær at elske”

Med alderen får vi åbenbaringer – det fik Signe Kolmos, som altid har følt, at hun var noget, fordi hun præsterede noget. Men pludselig begyndte stoltheden at udeblive, og tvivlen tog over

15. juni 2017 af Karen Greve

Signe Kolmos (42) er gift og mor til Aksel på 12 og Agnes på fem år plus bonusmor til Marius på 19 og Flora på 17 år. Hun er selvstændig erhvervsmentor og tidligere projektleder, og så er hun uddannet kemiingeniør. 

“Jeg lyver”

5. januar i år lagde Signe Kolmos en video på Facebook med titlen Jeg lyver. I videoen fortalte hun, at hun hele sit liv har løjet om, hvem hun var, og hvad hun havde brug for. Ikke for at såre andre, men for at tilpasse sig sine om­givelser. Små hvide løgne om altid at være skarpe og målrettet, som måske virker uskyldige, men som alligevel bragte hende længere og længere væk fra den nærhed, hun egentlig ønskede med andre mennesker.

Nogle uger tidligere viste hun et billede af sine kridhvide tæer i grønt græs og ønskede alle en glædelig jul. Begge opdateringer er på hver sin måde et udtryk for, at hun har forandret sig. At hun har forstået noget nyt og afgørende om sig selv.

“Jeg har forstået, at jeg skal stå ved min følsomme side for at blive hel. Den følsomme side har jeg tidligere værdisat meget lavt, og det endte med at gøre mig til et stresset menneske. Jeg har lært, at jeg har nogle styrker i det empatiske, og det gør mig jo ikke til en svagere person. Tværtimod.” 

Skarp og fokuseret på at præstere 

De bare tæer i græsset er sanselige og blottede på en anden måde end de fødder, Signe tidligere har iført støvler med høje hæle og trampet ned ad mødegangene med på Novo Nordisk, hvor hun arbejdede som leder i seks år.

“Jeg var meget eksekverende på Novo. Skarp og fokuseret på at præstere. Lige så nådesløs jeg var over for mig selv, lige så nådesløs blev jeg over for andre. Jeg var god til at formulere mål, og jeg følte en form for uovervindelighed. Der var ikke det projekt, jeg ikke kunne klare. Jeg havde meget lidt tålmodighed i forhold til alle former for stilstand og offerrolle. Min indstilling var altid, at man lige måtte tage sig sammen og løse problemerne et ad gangen.” 

Efter et særligt hårdt forløb med pres fra flere kanter begyndte Signes krop dog at sige fra.

“Jeg havde en stikken og prikken i armene, mit syn kunne ikke følge med mine bevægelser, og om natten myldrede tankerne rundt omkring alt fra min datters røde kjole, der skulle vaskes, til to do­-lister på jobbet. Da jeg fik afleveret et stort, prestigefyldt projekt, var der noget, der gik i stykker inden i mig. Jeg følte ingen glæde over at nå i mål. Vi råbte hurra og skålede, men jeg stod bare der som en tom skal uden at kunne mærke sejren. Min virkelighed var sådan en flamingo­-følelse i kroppen af følelsesløshed.”

Læs resten af artiklen om Signe

I Magasinet Liv 77 kan du læse resten af artiklen om Signe. Du kan også læse et stort interview med tv-vært Sisse Fisker, som blandt andet fortæller, hvordan hun lærte, at hun er sådan en, der har brug for pauser. 

I denne måned udkommer Magasinet Liv med et lækkert sommertillæg fyldt med inspiration, opskrifter, krydsord og meget mere. Så skynd dig ned i din lokale kiosk, og få fingrene i det nyeste Magasinet Liv!

Magasinet Liv 77
© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide