Moden kvinde er træt af sit arbejde
Ser det oftere og oftere sådan her ud, når du er på arbejde? © Getty Images

40+ og træt af jobbet? Sådan kan du tackle det

Et job, der dræner dig for glæde og energi, er usundt i længden. Og når du er utilpas på arbejdet, smitter det af på privatlivet. Men hvordan tackler du så det? Vi har et par forslag

7. marts 2019 af Jeanette Sigsgaard

Jeanette Sigsgaard er tidligere klummeskribent på Magasinet Liv. Hun er forfatter, coach, underviser og brænder for kvinder på 40+ og det gode arbejdsliv.

Du er drænet for energi på jobbet, og drømmen om noget andet presser sig på. Men hvis nogen spørger, hvad du hellere vil, er det svært at svare på. Du vil bare noget andet, noget bedre og alt andet end det her.

Men skal du rykke til noget bedre, noget som er meget mere dig, er du nødt til at finde ud af, hvad du vil. Ellers er der en overhængende risiko for, at du ikke rykker dig en millimeter eller tager et helt forkert valg.

Strukturer dine tanker, bekymringer og drømme

Og hvad er det så, du vil? Egentlig et enkelt og ligetil spørgsmål og alligevel er det præcis det, der volder så mange af os kvaler.

For at nå ind til kernen og finde ud af, hvad der skal ske med dit arbejdsliv, skal dine tanker, bekymringer og drømme sorteres og struktureres, så du kan se klart. Det er en spændende proces, hvor behov, drømme og længsler, dine evner og din stil, hvad du elsker at lave og hvor du er i livet, skal udforskes.

Det kan tage lidt tid, og hvis du ikke har ikke lyst, eller tålmodighed, til at gå så grundigt til værks, er der er en smutvej. Spørg dig selv: Hvem er du (helt vildt) misundelig på?

Det er et spørgsmål, der hurtigt giver svaret på dybere drømme, længsler og værdier. Det, du misunder hos andre, viser, hvad du i virkeligheden og i al hemmelighed ønsker selv, men ikke tror du kan få. For ellers ville du ikke være misundelig men i stedet være inspireret og i fuld gang med at skabe netop det. Så overvej derfor følgende tre ting. 

1. Hvem har et job, du virkelig godt kunne tænke dig?

Find fem til ti mennesker, der har et job, du misunder. Det kan være kendte mennesker eller bare nogle, du kender eller har læst/hørt om. Og du skal være grøn af misundelse! 

Det skal ikke være mennesker, du beundrer, for beundring er ikke det samme som misundelse. Du kan sagtens beundre nogen uden at ønske at få, hvad de har.

Moden kvinde drikker kaffe og tænker
Overvej hvilke jobs, du misunder. Det kan være et udtryk for, hvad du egentlig ønsker dig. © Getty Images

2. Hvad har de, som du gerne vil have?

Vær specifik: for eksempel økonomisk frihed, karisma, frihed, rejser verden rundt, inspirere andre, skrive en bestseller – ja, du ved selv, hvad du drømmer om.

3. Du er godt på vej! 

Du er i gang og kan hurtigt se, hvad du længes efter. Prøv nu at brainstorme på hvilket konkret udtryk, dine ønsker kan have.

Skal du ændre karriere? Påbegynde nogle aktiviteter ved siden af dit nuværende job? Skal du bede ledelsen om nye opgaver? Eller måske videreuddanne dig? Find gerne en sparringspartner, da det hjælper at sige ting højt.

Du vil (garanteret) også kunne lide