10-årige Olga: "Der er mange på 40 år, der er kloge"
Olga Thorsted (10).© Ninna Flor

10-årige Olga: "Der er mange på 40 år, der er kloge"

Få svaret på, hvad 10-årige Olga tænker om 40-årige kvinder, og hvordan hun selv gerne vil være, når hun bliver voksen

9. september 2016 af Louise Thorsted

Olga Thorsted (10)

  • går i 4. klasse. 
  • bor sammen med sine forældre og tre mindre søskende, Katinka på 7, Hans på 2 og Viggo på 1 år.

Du er 10 år. Hvad er din dag fyldt med?

“Jeg kan godt lide at lege med mine venner. Jeg leger mest med Alba fra min klasse. Så klatrer vi i træet i skolegården og leger, at vi har superkræfter eller tryllestave. Så tryller vi alt muligt frem, forbandelser eller planter op af jorden, og gør os selv usynlige.

Vi har også haft en leg, hvor alle i byen døde, fordi en havde puttet noget pulver på alle supermarkedets varer. Så fik vi en idé med, at vi købte alle tingene. Vi er lidt helte. Jeg kan godt lide at lege og klatre i træer. Jeg kan ikke lide matematik, for vi har en lærer, der skælder meget ud. Jeg kan heller ikke rigtigt lide konkurrencer.

Jeg går til svømning og mangategning efter skole, og ellers så er jeg er rigtigt glad, når jeg leger med mine fætre og kusiner, og vi alle er sammen hjemme hos bedste og farfar og hos mormor og morfar.”

Hvad tænker du, når du hører om nogen, der er 40 år?

“Det er lidt forskelligt. Der er nogen, der får gråt hår meget tidligt. Og så synes jeg hurtigere, man bliver gammel, end hvis man ikke får det. Der er også nogle, der tror, de er lidt sjovere, end de egentlig er.

Der er mange på 40 år, der er kloge. De tager også alting mere seriøst. Jeg tror, de gør det, fordi de har mere ansvar. Fordi de ikke bor i samme hus som deres forældre mere, så skal de lave alt muligt – vaske tøj og sådan. Det er min mor ved at lære mig. Det er ikke særligt sjovt.”

Hvordan kunne du godt tænke dig, at dit liv er, når du bliver voksen?

“Jeg kunne godt tænke mig, at jeg ikke har min egen vaskemaskine. Gerne en opvaskemaskine, men jeg vil hellere ud og gå en tur for at komme hen til et sted, hvor man vasker tøj. Det gjorde vi, da vi boede i vores gamle lejlighed. Det var hyggeligt. Jeg kan godt lide, at så gik vi alle sammen derned, og så sad vi og spiste nødder og hørte musik.

Jeg ved ikke, om jeg skal have børn, for jeg ved, hvor travlt mor og far har det. Men måske alligevel to eller tre. Jeg tror, det bliver lidt kedeligt, hvis jeg ikke får børn, for jeg kan godt lide at have Katinka og Hans og Viggo. Min mor siger også, hun godt kan lide at være mor, så hvorfor skulle jeg ikke også det?”

Hvad vil du gerne arbejde med?

“Jeg vil gerne være marinearkæolog, for jeg elsker vand. Jeg kan næsten bedre lide koldt vand end varmt vand, og det er der tit nede på bunden af et hav.” 

Du vil (garanteret) også kunne lide