Kom igennem din krise | Kvinde ved vindue

Kom igennem din krise - trin for trin

Hvordan pokker rejser du dig op, når livet pludselig rykker tæppet væk under dig og din vante hverdag? Ved ikke at presse dig selv og bare snakke. Få Rikke Papsøes vigtigste pointer til at komme igennem en livskrise her

18. december 2016 af Louise Thorsted

Det første, du skal gøre:

“Lad være at presse dig selv videre, hvis alt i dig trækker i den modsatte retning. Giv dig selv lov til at komme dig, så længe du ikke går i måneder uden at få det bedre. Hvis du føler, at du sidder fast og ikke selv kan komme videre med din egen og dine nærmestes hjælp, så søg professionel hjælp.”

Det næste, du skal gøre:

“Snak om de ting, der går dig på – med de mennesker, der står dig nær. Overvej helt nøgternt og ærligt, hvad der er det vigtigste i dit liv, og brug energi på det. Det er helt i orden at lade alt det andet stå standby for en tid. Eller ligefrem droppe det, der ikke længere giver mening med din nye indsigt.”

Det skal du blive ved med:

“Fortsæt med at snakke med dine nærmeste om det, der er svært, og tjek jævnligt med dig selv og dem omkring dig, om du er ved at komme dig. En dag er svaret: Ja!”

Læs mere om livskriser i Magasinet Liv nummer 47. Mød Jette og Julie, som begge blev slået ud af kurs – den ene af sygdom, den anden af arbejdsløshed – men som også begge er kommet ud på den anden side. Og få flere tips til at håndtere en livstackling fra psykolog Rikke Papsøe.

Du vil (garanteret) også kunne lide