Nu ringer jeg efter hjælp

Sundhedsredaktørens ferie er ovre, og hverdagen har atter meldt sin ankomst. Men ikke alt er, som det plejer ...

19. september 2015 af Gitte Høj

Klummen er skrevet af Gitte Høj, der ved hvad der rykker i en sund livsstil. Mød hende her og på Healthyyou.dk.


Fy for pokker… Hvor var hun led. Jeg havde øjne sort som kul og et blik, der kunne nedlægge den største hær. Kiggede virkelig olmt på instruktøren, der råbte og skreg så overskudsagtigt, at det var til at brække sig over. Jeg var arrig. Svedte som en hest og ville bare af den cykel. Min stædighed stod (heldigvis) i vejen.

Det var slet ingen fornøjelse, da mine ben sendte mig til den første træningstime efter en lang, dejlig og afslappende sommerferie. Og jo, jeg havde da også bevæget mig og blandt andet fået luftet min dejlige ryttercykel. Ude på landevejen i den friske luft og med små stop undervejs. Genopdaget min barndomsegn på to hjul. Vippet ind omkring kæret og stukket cykelskoene ned i græsset. Rundet den gamle bager i nabobyen. Det havde været så hyggeligt.

At dømme på mit overskud, da jeg sad på spinningcyklen efter flere ugers pause, havde det måske næsten været for hyggeligt… Jeg hev efter vejret og kunne slet ikke få skubbet min puls så langt op, som jeg ønskede. Var virkelig presset.

Det kneb også med min motivation. Jeg havde ellers mit elskede pulsbælte på, som normalt kan presse både mig og cyklen rigtig godt af sted. Kunne mærke, at jeg var lidt ærgerlig. På en måde. For det er aldrig rart, når kroppen kvitterer med lidt for meget åndenød efter en ferie. Jeg har prøvet det før (selvfølgelig) og ved, at det kan kost blod, sved og tårer at komme i gang igen. Ved også, at det kan tage uger og måneder at komme op i tempo igen. Og jo længere tid jeg nøler og venter, jo mere begynder min halvgamle krop at værke og sende beskeder om, at jeg skal tage mig sammen.

Derfor tog jeg en NY beslutning. Jeg ringede efter hjælp. Kontaktede en personlig træner og bad hende om at skubbe mig i gang med et lille overskueligt og ikke mindst effektivt program. Hey. Det var virkelig godt! Louise havde lavet to forskellige programmer, så jeg har lidt at skifte med. Vi gennemgik samtlige øvelser, og hun var lige nøjagtig så mild, kærlig og motiverende, som jeg havde brug for. Nu er jeg i gang. Investeringen var minimal og effekten nærmest maksimal. Uden Louise havde jeg stadig siddet stakåndet på kontorstolen ved tanken om den motion, jeg ikke orkede at kaste mig ud i.

Du vil (garanteret) også kunne lide