Bund eller resten i håret!

Sund fedt er ren energi. Så jeg tager snapseglasset frem og hælder en slat hørfrøolie i, fylder op med juice og bunder. Det stabiliserer faktisk blodsukkeret.

8. april 2014 af Gitte Høj

Jeg snupper et shot i ny og næ. Når jeg opdager, at dagen har været lidt sløj med sunde fedtstoffer, finder jeg snapseglasset frem. Der ryger en slat hørfrøolie, i, og så fylder jeg op til kanten med juice. Tager glasset til munden og bunder. Og indrømmet. Dette shot står ikke øverst på listen over delikate drinks, men det kommer ned, og det går til et godt formål.

Og hvilket formål skulle det så være? Jo, fedt er for det første rigtig godt, hvis du har en arrig sukkergris hvinende i det ene øre. Olieshot kan simpelthen tage din sukkertrang i løbet af 5 minutter. Prøv selv.

For det andet bliver dit blodsukker mere stabilt, og du får nemmere ved at tabe dig. Fedt mætter effektivt og længe. Får du tilstrækkelig med fedt, er det altså lettere for dig at lukke munden på sukkergrisen og holde fedtet fra taljen væk. Hvis det altså er dét, du vil.

 

 

Måske husker du de fedtforskrækkede år, hvor fedt rumsterede rundt i skyggen som noget, man (du) burde holde nede på et minimum. Faktisk hører fedtstoffer med til kroppens vigtigste næringsstoffer. Det er dog vigtigt, at du vælger de rigtige fedtstoffer og olier, hvis du vil have den positive virkning. Får du tilstrækkeligt med sunde fedtstoffer, kan du både holde vægten eller ligefrem tabe dig. Spiser du olie sammen med kulhydrater, stiger dit blodsukker meget langsommere, hvilket er sundt for din krop. Det sker for eksempel, når du hælder lidt olivenolie over dit brød eller din tomatsalat.

Hørfrøolie har en sund sammensætning af fedtstoffer og et højt indhold af den livsvigtige omega-3 fedtsyre alfa-linolensyre. Den finder du også i for eksempel fede fisk og valnødder.

Så. Du bliver faktisk mæt, sund og glad af (lidt) fedt. Skal vi skåle?

 

Måske er du interesseret i ...

Seneste