40+ og træt af jobbet? Sådan skal du gøre ...

Jobber dræner dig for energi, og i dine tanker er du måske i en helt anden stilling. Men hvilken? Det kan være svært at svare på! Magasinet Livs klummeskribent guider dig til, hvad du skal gøre.

29. marts 2015 af Jeanette Sigsgaard

Jeanette Sigsgaard er Magasinetliv.dk's nye klummeskribent. Jeanette er forfatter, underviser og brænder for kvinder på 40+ og det gode arbejdsliv.

 

Du er drænet for energi på jobbet, og drømmen om noget andet presser sig på. Men hvis nogen spørger, hvad du hellere vil, er det svært at svare på. Du vil bare noget andet, noget bedre og alt andet end det her.

Men skal du rykke til noget bedre, noget som er meget mere dig, er du nødt til at finde ud af, hvad du vil. Ellers er der en overhængende risiko for, at du ikke rykker dig en millimeter eller tager et helt forkert valg.

Og hvad er det så du vil? Egentlig et enkelt og ligetil spørgsmål og alligevel er det præcis det, der volder så mange af os kvaler.

For at nå ind til kernen og finde ud af, hvad der skal ske med dit arbejdsliv, skal dine tanker, bekymringer og drømme sorteres og struktureres, så du kan se klart. Det er en spændende proces hvor behov, drømme og længsler, dine evner og din stil, hvad du elsker at lave, hvor er du i livet, skal udforskes.

LÆS OGSÅ: Hvad er op og ned her? 

 

 

Det kan tage lidt tid, og hvis du ikke har ikke lyst - eller tålmodighed - til at gå så grundigt til værks, er der er en smutvej. Spørg dig selv:

Hvem er du (helt vildt) misundelig på?

Det er et spørgsmål, der hurtigt giver svaret på dybere drømme, længsler og værdier. Det, du misunder hos andre, viser, hvad du i virkeligheden og i al hemmelighed ønsker selv, men ikke tror du kan få. For ellers ville du ikke være misundelig men i stedet være inspireret og i fuld gang med at skabe netop det. Så derfor:

1. Hvem har et job du virkelig godt kunne tænke dig? 

Find 5-10 mennesker, der har et job, du misunder dem. Det kan være kendte mennesker eller bare nogle, du kender eller har læst/hørt om. Og du skal være grøn af misundelse! Det skal ikke være mennesker du beundrer, for beundring er ikke det samme som misundelse. Du kan sagtens beundre nogen uden at ønske at få, hvad de har.

2. Hvad har de, som du gerne vil have?

Vær specifik: for eksempel økonomisk frihed, karisma, frihed, rejser verden rundt, inspirere andre, skrive en bestseller – ja, du ved selv, hvad du drømmer om.

3. Du er godt på vej

Du er i gang og kan hurtigt se, hvad du længes efter. Prøv nu at brainstorme på hvilket konkret udtryk, dine ønsker kan have. Skal du ændre karriere, påbegynde nogle aktiviteter ved siden af dit nuværende job, skal du bede ledelsen om nye opgaver eller måske videreuddanne dig? Find gerne en sparringspartner, da det hjælper at sige ting højt.

 

LÆS OGSÅ: Drop flinkeskolen, og peg på det, du vil have

 

Seneste

Måske er du interesseret i...