Klar sygdommen - sammen!

Hvis din bedre halvdel bliver syg, kan det blive en udfordring for parforholdet. Få råd til at klare krisen med kærligheden i behold

3. november 2017 af Heidi Vesterberg

Tal sammen

Del frygten, tankerne og følelserne med hinanden, selv om det er svært. Kommunikation er vejen frem - også her. Vær ikke tilbageholdende med at få professionel hjælp hos en terapeut eller gennem en patientforening.

Giv plads

Indstil jer på, at I hver især kan reagere på meget forskellige og uventede måder. Alle reaktioner er o.k. Prøv ikke at dømme den anden - eller dig selv.

Vær tålmodige

Giv forholdet tid til at komme sig oven på chokket efter sygdommen. Det kan tage lang tid at blive "sig selv" igen. Og for nogle sker det aldrig helt.

Se ændringen i øjnene

Erkend, at jeres liv er forandret. Den syge kommer forandret ud på den anden side, og det gør forholdet også. Sammen skal I nu til at finde ud af, hvordan jeres fælles fremtid skal se ud.

Bevar gnisten

Skab ikke et rent patient-/plejerforhold, men overlad pleje og behandling til de professionelle, og hold fast i et ligeværdigt forhold. Ellers kan det blive svært at vende tilbage til et passioneret forhold bagefter.

Hold fast i livet

Til den raske: Bevar fokus på dit personlige liv, og giv dig selv lov til at nyde det. Du skal bruge al den energi, du kan skrabe sammen.

Kilde: Susan Binau

Bragt første gang i Magasinet Liv nr. 1

Du vil (garanteret) også kunne lide