Glad, moden kvinde
© iStock

Kender du vejen til en forfremmelse på jobbet? Dit sexliv er en vigtig faktor

Og nej, det handler ikke om at hygge sig med chefen. Men en ny undersøgelse peger på, at dit sexliv og din karriere har meget mere med hinanden at gøre, end du måske går og tror

8. marts 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Hvis du gerne vil booste din karriere, er det en god idé, hvis du også booster dit sexliv. En ny undersøgelse viser nemlig, at personer, der får en orgasme dagligt, er meget gladere for deres job, arbejder hårdere og kravler hurtigere op af karrierestigen i forhold til personer, som ikke er så aktive på lagnerne. 

En gruppe forskere har undersøgt 159 personer, som alle var gift, i to uger. Hver dag skulle deltagerne svare på to spørgeskemaer, og det viste sig, at de personer, som havde mest sex, var i bedre humør – også på deres arbejdsplads.

Deltagernes gode humør varede ved i hele 24 timer, og det gjaldt både mænd og kvinder. Forskerne tog endda højde for andre faktorer som søvn, der også har en stor betydning for humøret hos de fleste.

“Det er en påmindelse om, at sex har sociale, følelsesmæssige og psykologiske fordele, og det er vigtigt at prioritere det. Så vi skal sørge for at skabe tid til det,” siger Keith Leavitt, som er en af forskerene bag undersøgelsen. 

Undgå den onde cirkel

Keith Leavit understreger, at et godt sexliv altså kan være med til at øge glæden ved at gå på arbejde, og at du derfor bliver en større værdi for din arbejdsplads, fordi du arbejder bedre og mere fokuseret.

Det er derfor vigtigt, at sex ikke bliver en ting, som 'du ikke lige orker', ford du er træt eller stresset. Det vil nemlig blive en ond cirkel, fordi manglen på sex netop kan føre til, at du føler dig mindre glad og mere presset.

Det er derfor vigtigt, at du glemmer jobbet og de ulæste mails, når du kommer hjem fra arbejde, så du har overskud til at fokusere på dit sexliv – og det gælder både, hvis du ønsker at booste din karriere og træde et par skridt op af stigen, eller hvis du blot vil blive lidt gladere for at gå på arbejde. 

Du vil (garanteret) også kunne lide