Kvinde er frustreret
Nu er det fandeme snart min tur! © Getty Images

Spørgsmål til sexologen: Jeg føler, han skylder mig 5000 orgasmer

I Magasinet Livs brevkasse om dit sex- og samliv giver sexologen dig svar på det, der kan være svært at spørge om. Denne gang handler det om at ville have noget nyt og noget mere ud af sit sexliv.

14. april 2021 af Sara Skaarup

Sexologen

  • Sara Skaarup (46) er sexolog med praksis i København, foredragsholder, forfatter og journalist.
  • er gift med Kasper, som er professionel historiefortæller, og som hun har Alfred på 16 og Storm på 11 år med.

Sara Skaarup er Magasinet Livs faste sexolog.
Sara Skaarup er Magasinet Livs faste sexolog. © Thomas Dahl

“Jeg føler, han skylder mig 5000 orgasmer”

Jeg er en kvinde på 46 år, som langt om længe har fattet, at jeg altid har haft sex på min mands præmisser. Min mor lod mig som ung vide, at det var en kvindes opgave at gøre manden glad og tilfreds.

Det budskab har jeg så praktiseret helt ind i ægtesengen i over 20 år: Jeg tog ham i munden, han tog mig bagfra og så sov vi. Det var altid slut, når han var kommet. Nu vil jeg også have noget ud af sexlivet! 

Jeg har sagt, at jeg er færdig med den gamle metode, at jeg savner forspil og fokus på mig og min krop, men intet er sket. Tværtimod er vi gået helt i stå. Han lægger op til sex, men det er klodset og ligner den gamle metode, hvilket tænder mig af.

Jeg føler faktisk, han skylder mig 5000 orgasmer, og ja, jeg er nok lidt vred over, at han ikke imødekommer mig. Jeg har onaneret ved siden af alle årene, og jeg ved, at han gør det samme. Vi har super svært ved at tale om det, og en fremtid uden et fælles sexliv virker som eneste løsning lige nu. Men det frustrerer mig og også ham, ved jeg.

Venlig hilsen Sandra

Sara svarer

Kære Sandra

Jeg kan sandelig godt forstå, du gerne vil have mere ud af sexlivet. Det er uden tvivl en sørgelig og begrænsende besked, din mor har givet videre til dig: At kvinden skal tjene manden! I mine øjne er det den holdning (og ikke din mor), din vrede skal dirigeres imod.

Jeg tror nemlig, den vrede og frustration, du beskriver, gør det svært for din mand at nærme sig. Når alt kommer til alt, er det ikke din mands skyld, at din mor gav dig den besked. Eller at du troede på den så længe.

Husk på, at du og din mand har brugt ‘den gamle metode’ i mere end to årtier, hvor du tilsyneladende var tilfreds. Nu siger du pludselig, at det ikke duer. Det føles formentlig som et ret stort slag for din mands maskulinitet.

Jeg er med på, at det ville være rart, hvis han kom ind i kampen og selv researchede sig frem til nogle fremgangsmåder. Jeg tror dog, der bliver behov for lidt vejledning fra din side. Vær præcis i dine ønsker. Hvad nøjagtigt er det, du drømmer om? Langsomme kys? At han slikker dig? Massage? Hvis du har en lang historie med onani, ved du mere om om din krops nydelse, end han gør. Vis ham, hvordan du kan lide at blive rørt. Måske har han reelt ikke ret meget erfaring ud over med dig og er rådvild og bange for at fejle?

Et andet forslag kunne være, at I startede den nye kurs med at onanere side om side. Det er sårbart for begge, men sårbarhed kommer I ikke udenom. Man kan desværre ikke bare springe fra ét sexliv til et helt andet. Man må prøve sig frem, med al den akavethed, det indebærer. Er I stadig i hårdknude, vil jeg foreslå, at I går hos en sexolog en tid.

Kærlig hilsen Sara

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. februar 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide