Moden kvinde er frustreret
Hvorfor har du ikke ligeså meget lyst til mig, som jeg har til dig? © Getty Images

Spørgsmål til sexologen: Hvad så, når jeg har mere lyst end min mand?

I Magasinet Livs brevkasse om dit sex- og samliv giver sexologen dig svar på det, der kan være svært at spørge om. Denne gang om ulige sexlyst.

27. september 2020 af Sara Skaarup

Eksperten

  • Sara Skaarup (45) er sexolog med praksis i København, foredragsholder, forfatter og journalist.
  • Hun er gift med Kasper, som er professionel historiefortæller, og som hun har Alfred på 16 og Storm på 11 år med.
Sara Skaarup er Magasinet Livs faste sexolog
Sara Skaarup er Magasinet Livs faste sexolog. © Thomas Dahl

“Hvad så, når jeg har mere lyst end min mand?”

Jeg skriver, fordi jeg har mere lyst til sex end min mand. Det undrer mig, at han har nok i sex, de par gange om måneden det bliver til. Lige på nær i starten af vores forhold, hvor vi havde sex dagligt, har hans lyst ligget på det niveau. 

Jeg ville gerne være sammen mindst et par gange om ugen. Hans potens fejler ellers ikke noget, og ud over det har vi det godt. Jeg er 46 år og føler, at jeg rent erotisk er i min bedste alder, så det er ret træls, at der ikke er nogen at lege med så tit.

Det med at have mere lyst end min mand er vildt svært at snakke om, både med ham og med veninder. Det føles som tabu. Jeg overvejer, om der er noget galt med ham eller med mig? Hvad tænker du?

Mange hilsner

G.D.

Moden kvinde ligger på seng
Ulige sexlyst i parforholdet kan være frustrerende. Læs sexologens svar herunder.© Getty Images

Sara svarer

Kære G.D.

Jeg tænker, at der ikke er noget galt med nogen af jer. I er bare forskellige. Desuden er du langtfra alene: Jeg møder som sexolog flere og flere kvinder, som fortæller om problemer med, at deres lyst overgår deres mands. Der bliver bare ikke snakket ret meget om det ude i det åbne, fordi kvinder i mange år helst har skullet være pæne, tækkelige og ikke alt for liderlige.

Ideen om, at rigtige mænd altid har lyst, og kvinder ikke har, holder dog ikke vand, som du har erfaret. Virkeligheden er nærmere, at ikke alle mennesker har en lige stor libido, og det er ikke betinget af køn. 

Nogle mennesker, både mænd og kvinder, oplever deres seksualitet som totalt essentiel, som drivkraften. Andre synes, sex kan være dejligt under de rette omstændigheder. Og så er der dem, som simpelthen bare har ret lidt interesse i det felt. Alle varianter findes inden for alle køn.

Du skriver, at I har det godt, og at din mand stort set altid har haft det niveau af lyst. Derfor tænker jeg, at det nok er det, der er din mands naturlige leje. Af samme grund er der ikke årsag til at tro, hverken at der er noget i vejen, eller at han pludselig skulle kunne få meget mere lyst.

Samtidig er der er intet galt med at være en kvinde med meget lyst. Lyst er forbundet med livsglæde, så selv om du ikke bliver mødt på hele din seksuelle appetit derhjemme, foreslår jeg, at du forsøger at værdsætte din lyst. 

Vov at lufte emnet forsigtigt blandt veninder. Mit bud er, at du ikke vil være alene om at kende til udfordringen.

Og angående dit sexliv: Måske kan du og din mand have en slags sex indimellem, som ikke fordrer hans fulde involvering, men hvor han kæler for dig? Det er muligt, I blot er stagneret der, hvor sex er lig med samleje. Og hvis fælles sex også kan være, at den ene ‘betjener’ den anden, og begge nyder det, selv om kun den ene får orgasme, er repertoiret og muligheden for at dele mere seksuelt samvær større.

Måske er det også på tide, at du går ud og investerer i den bedste vibrator og dildo, du kan finde. Det kan også være, der er plads til, at du får dig en elsker? Det kan i nogle tilfælde fungere, når parforholdet er stabilt og velfungerende, hvis du ellers har lyst til det, og din mand er indforstået og okay med det.

De bedste hilsner

Sara Skaarup

Alle billeder er indkøbt til artiklen og forestiller således ikke G.D., som har skrevet til brevkassen.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. august 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide