Foto: Creativecommons.org

© iStock

Sådan får du succes med online dating

Vi har skelet til eksperterne herhjemme og internationalt, og fundet 10 tips til, hvordan du gør din datingprofil allermest interessant

9. april 2017 af Rikke Hellerup Madsen

Aldrig har der været flere enlige herhjemme. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2016 var knap 1,6 millioner enlige danskere, svarende til 37 procent af den voksne danske befolkning. Det er de benhårde facts – så nej, du er ikke alene, hvis du går og drømmer om at møde kærligheden. Og det er så her, internet-dating kommer ind i billedet:

Vi har skelet til eksperterne herhjemme og internationalt, og fundet ti tips til, hvordan du gør din online datingprofil mest muligt interessant. Held og lykke derude! 

1. Spørg en ven om hjælp 

Få en veninde eller en ven til at hjælpe dig med at skrive din profiltekst. Sommetider kender de dig bedre, end du kender dig selv, skriver Find en kæreste.

2. Undgå klichéer

Selvom du godt kan lide 'at gå ture på stranden med hunden' eller ‘at gå på café med veninderne’, så overvej det lige en ekstra gang. For er det noget, der får en mand til at tænke 'hende må jeg bare lære at kende'? Nej vel? Skriv hellere, om lande du har besøgt eller oplevelser du har haft, så vil han måske drømme om at komme med næste gang, skriver Dating.dk.

3. Vælg actionbilleder

Både danske og internationale datingsites fremhæver, at profilfotos hvor du spiller guitar, løber alpint skiløb eller foretager dig noget andet aktivt, får flere beskeder fra interesserede singler. Så find dine bedste aktive fotos frem.

4. Vær positiv

Din profil er praktisk talt dit dating CV. Du ønsker jo heller ikke, at en kommende arbejdsgiver skal læse noget negativt om dig, så hvorfor i alverden skulle du præsentere dig selv negativt overfor en potentiel partner? Han skal tids nok finde ud af, at du er et rodehoved eller ser for meget dårligt tv.   

5. Vær specifik

Når du fortæller noget i detaljer, giver du et meget bedre indblik i, hvem du er. Hvis du elsker musik, så fortæl om den bedste koncert, du nogensinde har været til. "Tal til sanserne!” skriver Dating.dk.

6. Tjek din grammatik

Nogle mennesker opfatter dårlig grammatik og stavning som et decideret turn off. Sæt din profil ind i et dokument og brug stavekontrollen – så har du lidt mere fred i sindet.

7. Sig appelsiiin

I en meningsmåling fandt engelske Marieclaire.co.uk, at 96% af alle singler hellere vil se et stort, glad grin på et profilfoto end en sexet trutmund.

8. Vælg naturtro fotos

Hvis dine fotos er mere end 2 år gamle, så skal du ikke bruge dem. En af de hyppigste klager over online dating profiler er, at billederne virker for gode til at være sande. Og kan vi ikke blive enige om, at det er bedre at tage på date og overraske positivt end det modsatte?

9. Hold det kort

Du ville aldrig introducere dig selv til en person i en bar med hele din livshistorie – og det skal du for guds skyld heller ikke gøre online. Kvinder har en tendens til at skrive for meget, fordi vi selv nyder at læse lange profiler. Men mænd er ikke som os. Maks en halv A4 side. Det er hovedreglen!

10. Drop snak om dit kæledyr

En engelsk undersøgelse viser, at mænd som hovedregel er komplet uinteresserede i at læse om kvinders kæledyr. Så måske skal du helt droppe afsnittet om din hund i profilteksten.

Held og lykke derude! 

Du vil (garanteret) også kunne lide