modent par på stranden, der griner
Det er tid til igen at se hinanden dybt i øjnene og snakke om andet end børn (selv om de er virkelig dejlige)!© Getty Images

8 romantiske oplevelser til sommeren 2023

Der skal ske noget nyt, når børnene er store, og der pludselig er tid til du og jeg-oplevelser igen. Vi guider til romantiske udflugter landet rundt.

17. maj 2023 af Karen Greve

Her er situationen: Modent, dog stadig ungdommeligt par har nu store børn og er dermed ikke forpligtet til at bruge sommeren i diverse forlystelsesparker. 

Til gengæld har snakken nu i 15-20 år cirklet meget omkring de føromtalte børn. Så nu skal der ske et eller andet.

Vi skal have noget nyt at tale om. Vi skal se hinanden i øjnene igen, holde lidt i hånden og mærke, at det lange parforhold kan noget særligt.

Er I klar? Så har vores journalist Karen Greve (der opfylder ovenstående kriterier vedrørende børn og parforhold) fundet otte romantiske aktiviteter frem, som du og din elskede kan dyrke som romantiske getaways i hele Danmark i sommeren 2023.

Hånd i hånd på havevandring på Fyn

Du og jeg-spaophold i Vestjylland

Romantisk teater i Aarhus  

Kys hinanden til Grøn Koncert

Mærk suset i maven i skovtårnet på Sydsjælland

Hold om hinanden på tusmørketur i København

Se hinanden i øjnene på Bornholm

Picnic på Gendarmstien i Sønderjylland

Hånd i hånd på havevandring

Altså, havevandring? Det ville jeg ikke have fundet super romantisk dengang i forrige århundrede, hvor jeg var nyforelsket. Men i dag er jeg helt for ideen om De Japanske Haver på Fyn, hvor jeg forestiller mig at slentre hånd i hånd mellem sirligt anlagte sten og bede med rislende vand undervejs. 

Der er både en Tempelhave, en Meditationshave og en Livets have, hvor jeg sikkert kan blive inspireret til tanker og samtaler om livet og døden og kærligheden. Hvorefter det passer så strålende at slutte af på stedets hyggelige café med japanske specialiteter. 

De Japanske Haver, Vøjstrupvej 43, Nørre Broby, 5672 Broby. Åbent 1/5-30/9 fra 10-18 og i cafeen fra 11-17.

Se mere her

Sommerstemning i De Japanske Haver på Fyn
Sol i sirligt ordnede grønne omgivelser er lig med romantisk stemning 40+.


© De Japanske Haver

Du og jeg-spa i Vestjylland

Hotel Fjordgaarden åbnede for tre år siden et stort kurbad, der med et helt enkelt koncept slår på, at her finder du en genvej til ro. 

Jeg besøgte Fjordgaarden i april og tjekkede ind på et stilrent værelse med godt dansk design til en weekend med saunavarme og blå bassiner – det ene udendørs med udsigt over fjorden – og fin middag i en fyldt restaurant. 

Det romantiske højdepunkt var en halv times rituale, der er et af Fjordgaardens særlige tilbud i en kurbadssuite med to badekar, fyldt med urter, salte og aromaer. Sunde snacks og drinks serveres til badet. Og hvis du (også) har en partner, der ikke er så pjattet med massage og mere traditionelle spabehandlinger, så er kurbadssuiten et godt alternativ. 

Drinks kommer i gavmilde størrelser, og al service på Fjordgaarden er vestjysk venlig og rolig. 

Fjordgaarden, Vester Kær 28, 6950 Ringkøbing.
Se mere her

Bad med citrus på Hotel Fjordgaarden
Nyd det friske citrusbad og lækre snacks på Fjordgaarden Spahotel.

Romantisk teater i Aarhus

Jane Eyre er en klassiker, og Aarhus teater har sat historien op som en romantisk drøm, så det skal da prøves, hvis jeg ellers kan nå det inden 3. juni, hvor forestillingen slutter.

Hvis vi først når Aarhus senere på sommeren, så har jeg stadig ikke været på Den uendelige bro, og det må da været et passende sted at fejre et forhold, der helst skal holde uendeligt. Måske med en flaske rosé under armen? Alt bliver romantisk med rosé.

Jane Eyre - en romantisk drøm fra 27. apr - 3. juni 2023, varer en time og 45 minutter, på Aarhus Teater, Teatergaden, 8000 Aarhus C

Se mere her

Teaterforestillingen Jane Eyre - en romantisk drøm på Aarhus Teater.
Teaterforestillingen Jane Eyre - en romantisk drøm på Aarhus Teater.


© Rumle Skafte /Aarhus Teater

Kys hinanden til GRØN koncert

For noget der føles som 100 år og en sommer siden, har jeg kysset min mand til Grøn Koncert. Dengang var det Østkyst Hustlers, Thomas Helmig og TV2, der var på plakaten.

I år har GRØN, som konceptet nu er forenklet til, 40 års jubilæum (trods alt ikke 100 år)!, og det er blandt andre Andreas Odbjerg, Mø og Medina, der tager imod. Det jubilæum vil vi gerne være med til at fejre med et genkys.

GRØN spiller i Kolding (20/7), Tårnby (21/7) Aarhus (22/7), Aalborg (23/7), Esbjerg (24/7), Odense (25/7), Næstved (26/7), Valby (27/7). Med blandt andre Andreas Odbjerg, Medina, L.O.C, Mø, Aqua, Benjamin Hav.

Se mere her.

Sanger Andreas Odbjerg
Andreas Odbjerg optræder, når Grøn har 40 års jubilæum i sommeren 2023.© Martin Melancolia

Mærk suset i maven i Skovtårnet

Jeg har egentlig en smule højdeskræk og er derfor ikke helt afslappet ved tanken om at stige til vejrs i Skovtårnet nær Rønnede på Sydsjælland, selv om jeg har hørt mange rosende ord om stedet, siden det 45 meter høje tårn åbnede i 2019. Men tanken var jo, at vi skulle have noget nyt at tale om, og måske handler det også om at bryde nogle grænser? 

Jeg satser på at kunne mærke et seriøst sug i maven, når jeg ser udsigten fra den øverste af de 12 platforme, hvor man skal kunne se København i horisonten 50 kilometer væk. Og måske er det så også nogen, der holder mig lidt i hånden på vejen op?

Skovtårnet i Gisselfeld Klosters skov, Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede

Se mere her

Skovtårnet på Sjælland, Danmark, set fra luften
Skovtårnet vejer omkring 600 tons og har samtidig et smukt, let arkitektonisk udtryk.© Camp Adventure / Anthony Bogdan

Hold om hinanden på tusmørketur i København 

"En byvandring med spøgelser" kalder folkene deres koncept Ghosttours i København. Det er historiefortælling i den gamle del af København, og du kan vælge mellem for eksempel en Spøgelsestur eller en Natmandstur. 

I skæret fra staldlygter vandrer I afsted og får historier om ånder i Det Grønlandske Hus eller den otteårige pige, der døde af sult i Gjeddegården. Det nyeste tiltag er turen Dødens vandring, der følger medicinhistoriens blodige historie gennem København, om smitte, mirakelkure og livsfarlige behandlinger.

Der er basis for at rykke tæt sammen og varme hinanden under de drabelige fortællinger.

Oplev det glemte København på guidede ture. Starter på forskellige ugedage og tidspunkter. 

Se mere her

Spøgelsesture i København
En ægte stemning af uhygge og gys og så kryber vi automatisk tæt sammen, ikke?© Visit Copenhagen

Se hinanden i øjnene på Bornholm

I Allinge på Bornholm ligger Hotel og Restaurant Nordlandet, hvor jeg desværre ikke selv har været. Men mine kollegaer Lea og Maria anbefaler begge stedet som et af de mest romantiske spots på Bornholm, hvor en udsøgt middag kan indtages på restaurantens terrasse med udsigt over Østersøen.

Og ærlig talt: Se billedet herunder. Jeg tror, de har fat i noget.

Nordlandet, Strandvejen 68, 3770 Allinge, Bornholm
Se mere her

Restaurant Nordland på Bornholm ved solnedgang.
Udsigt til hav og en rosafarvet himmel, så bliver det ikke mere romantisk.© Nordland

Picnic på Gendarmstien i Sønderjylland

Gendarmstien er en smuk, kystnær vandrerute, som jeg flere gange har vandret på, mens vi i en treårig periode boede i Sønderborg. Dengang var vores børn små og nuttede, og vi brugte mest tid på at kaste sten i vandet og gætte dyr undervejs på Gendarmstien.  

I dag vil der være mere tid og ro til at nyde det unikke landskab, og så er det bare at vælge, om vores vandrerute skal være en krage-etape, en mølle-etape, en strand-etape eller (måske ambitiøst) en bjerg-etape?

Jeg kan kun anbefale Sønderjylland (også selv om du ikke har et nostalgisk spor at krydse i grænselandet), og hvorfor ikke medbringe en lille picnic til ruten? Jeg satser på at sidde ved Kollund og spejde ud over Flensborg Fjord i løbet af sommeren. Måske ses vi?

Gendarmstien er en 84 kilometer lang vandrerute langs den dansk-tyske grænse med varieret landskab og unik historie. 

Se mere her

Gendarmstien i Sønderjylland, udsigtspunkt
Sikke en fin du-og-jeg-bænk, hvor man lige kan hvile benene undervejs på Gendarmstien.© Sønderborg Kommune

Du vil (garanteret) også kunne lide