Hvorfor et spa ophold er sundt for dit parforhold

I et langt parforhold har man brug for små oaser af forandring. Et romantisk spa ophold er en oplagt mulighed, som samtidig kan bidrage positivt til dynamikken i relationen.

11. september 2022 af Annonce

De fleste af os, der har været i et langt parforhold, kender det – man kan blive så trygge ved hinanden, at man mister filteret. Man kommer til at hakke lidt mere på, og diskutere lidt mere med, partneren, end man egentlig har lyst til.

Faktisk kan det blive lidt af en vanesag. Vaner kan heldigvis brydes med en smule forandring og fornyelse her og der. I denne forbindelse kan et afslappende spa ophold være et godt indspark. Særligt fordi det bringer nærvær ind i parforholdet. 

Tænd gnisten med ro

Når man tilbringer mange år sammen, kan man ikke undgå, at parforholdet bliver hverdag. Det gør det faktisk, for de fleste, efter den indledende honeymoon-fase på et par måneder eller et halvt års tid. Til gengæld kan man opnå nye dybder, og forelskelsen transformeres til kærlighed.

Ikke desto mindre kan man savne dén gnist, der var så let at antænde i starten. For hvordan får man lige gang i den igen?

Paradoksalt nok kan I antænde den med ro og nærvær. En luksuriøs overnatning, eller måske endda weekend, for 2, kan være en god start. Derfor er et spa ophold som oftest en værdifuld investering i det lange parforhold.

Der sker noget, når vi kommer ned i kroppen

Et spa ophold har først og fremmest fokus på sanserne. Det handler om at mærke det varme vand mod huden, nyde de smukke omgivelser og lytte til roen. Derfor danner opholdet nogle rigtig fine rammer for at komme ned i kroppen og give hovedet en pause.

Det kan faktisk være en rigtig god strategi til at gøre op med vanerne og finde ind til nye måder at kommunikere med hinanden på.

Hvordan det? Jo, når man har tid og ro til bare at være, får man overskud til at undgå automatreaktionerne. Det bliver nemmere at være nærværende sammen, uden at blive filtret ind i de samme gamle diskussioner om trivielle emner. Og stille og roligt begynder man igen at kunne se den person, man engang forelskede sig i... 

Nej, unger – I kan ikke komme med

Der er en grund til, at rigtig mange kurhoteller og spasteder tilbyder ophold for 2 – ikke flere. Jeres romantiske get away er nemlig tiltænkt jer to og ingen andre. Hvis opholdet skal gøre en varig forskel for jeres dynamik, er det vigtigt, at I har overskud til at fokusere på den.

Hvis børn er en del af forholdet, må I altså skuffe dem – for nej, de må ikke komme med. Til gengæld vil opholdet sandsynligvis vise sig også at have en positiv indvirkning på dem. For et sundt og nærværende parforhold er trygt og behageligt at være omkring.

Skønne spa ophold i Danmark

Det ganske danske land rummer mange smukke og afslappende spa-steder, så der er nok at tage af. På Sjælland finder I fx det fantastisk beliggende Kurhotel Skodsborg. Her kan I genfinde romantikken i den prisvindende spa såvel som i Dyrehaven eller ved Øresund.

Men der findes masser af healende oaser rundt omkring i hele landet, så I kan finde et ophold nær jer.

Du vil (garanteret) også kunne lide