Lykkeligt par, kvinde der kysser sin mand
© iStock

Husker du at kysse din mand? Her er 8 grunde til at kysse ham (endnu mere)

Det er vigtigt, at du og din mand kysser hinanden dagligt – det påvirker nemlig jeres sundhed på mange måder!

10. juni 2017 af Cecilie Engholm Skov | Woman.dk

1. Tab dig med kyssekuren

Er du en af dem, der giver den fuld skrue, når du kysser? Keep up the good work! Aktive kyssere bevæger op til 34 ansigtsmuskler undervejs – og kan ved et langvarigt kys forbrænde helt op til 26 kalorier i minuttet. Det skal fejres ... med et stykke chokolade!

2. Højre eller venstre

Allerede i morens mave fastlægges det, hvilken vej vi hælder hovedet, når vi skal kysse. 66 procent hælder ubevidst hovedet til højre – hvilket kan give problemer (og pandebuler) for de 34 %, som hælder hovedet til venstre.

3. Tunger på det store lærred

I 1926 fik den amerikanske film ‘Flesh and the Devil’ censurpanelet helt op i det røde felt ved at vise filmhistoriens første tungekys. Det var datidens man-eater Greta Garbo, der førte an og kyssede med skuespilleren John Gilbert.

4. Karius og Baktus

Det er både godt og skidt for dine tænder at kysse. Når du kysser, stimulerer det din spytproduktion, og det er med til at skrue ned for mængden af plak. Men desværre udveksler du og din kyssemakker også kariesbakterier, og de giver huller i tænderne. Løsning? Børst dine tænder grundigt morgen og aften. Se, hvordan du ellers kan få smukke bisser.

5. Kys dig sund

Der er næsten ingen grænser for, hvor sundt og velgørende det er at kysse! Når du kaster dig over din kæreste, booster du nemlig dit adrenalin, og det er en fest for din blodcirkulation. Men kys udløser også endorfiner, der er 200 gange mere effektive end morfin. Så kys, for filan! Det her kan også udløse endorfiner.

6. Kys hele livet

76 dage – så meget har et 70-årigt menneske i gennemsnit brugt af sit liv på at kysse. 

7. Det uromantiske kys

På computerspilssprog betyder KYS noget andet end det, vi kender – nemlig Kill Your Self. Hvem sagde nørdet?

8. Farvel, skat

Husk at kysse kæresten farvel, inden du smutter ud ad døren om morgenen. Ikke alene holder det jer forelskede – undersøgelser viser også, at par, der kysser hinanden hver dag, lever længere end dem, der ikke gør.

Du vil (garanteret) også kunne lide