par ligger på sengen og snakker
Sker der noget ved at prøve at tage legetøj med i seng?© Getty Images

Har I prøvet sexlegetøj?

For det har flere og flere par, og hvis du tøver lidt, så lad os med det samme sige, at der er sket noget på området. Få råd af en ekspert i sex og wellness til mere leg og sjov med din elskede.

11. februar 2022 af Karen Greve

Måske hørte du et par reklamer i radioen i december for en julekalender med sexlegetøj? Måske har du set en reklame eller to i bybilledet? Det foregår ikke længere nødvendigvis i den beskidte ende af Istedgade, hvis du gerne vil købe en vibrator, lidt ekstra sexet lingeri eller noget andet udstyr, der kan tænde op i dit parforhold. 

Legetøj til voksne er blevet mainstream eller i hvert fald mere mainstream end tidligere. Vi har spurgt Ditte Neergaard Jensen, der er sexual wellness expert i Sinful.dk, der sælger sexlegetøj til mænd, kvinder og par, om hendes bedste råd til begyndere.

For hvordan siger man til sin partner gennem mange år, at man pludselig gerne vil have et stykke legetøj med i seng? Findes der en form for starter-kit? Og hvordan finder man ud af, hvordan og hvad man har lyst til at bruge? 

Hvordan tager vi hul på en snak om sexlegetøj?

"Det kan være sårbart at dele sine intime ønsker og fantasier med sin partner både i nye og gamle relationer. Generelt er det en god idé at fokusere på, hvad I gerne vil have mere af og har lyst til i stedet for det, I ikke så godt kan lide. Prøv at være så tydelig og konkret som muligt, så din partner ikke skal gætte sig til, hvad du mener. En mulighed kunne være at sætte sig sammen og søge lidt på nettet. Hvad ser frækt ud? Hvad har du lyst til at prøve? Hvad vil du gerne se mere af?

Tal sammen om de produkter, I finder interessante, og bestem jer for, at I må vælge en ting hver, som I skal prøve sammen. I kan også hoppe direkte til den frække underholdning og finde et parspil, der kan hjælpe jer med at sætte ord på lyster og fantasier samtidig med, at I får nogle skønne intime oplevelser,” siger Ditte Neergaard Jensen.

Hvad hvis vores sexliv er gået i stå?

“Sexlivet kan være mere eller mindre aktivt i forskellige perioder af vores liv og parforhold. Det er helt normalt og bliver først et problem, hvis den ene eller ingen af jer får jeres behov opfyldt.

Er sexlivet gået i stå, kommer I ikke udenom at skulle tale om det. Når først I har fået afdækket, hvordan lysten ser ud hos jer, er det lettere at gøre mere af det, der virker. Måske har I brug for at slippe tanken om omfattende penetrationssex i en periode og i stedet fokusere på intimiteten og den erotiske energi mellem jer? I kan eksempelvis bruge en massageolie til en afslappende massage, eller hvad med masser af blid berøring og nydelse fra en kildefjer?

Når I fokuserer på intimitet og nærvær frem for penetration og orgasmer, så får lysten tid og mulighed for at udfolde sig. Og det samme gør sexlivet på sigt.”

Legetøj til voksne
Sexlegetøj bliver i dag præsenteret i et æstetisk univers, der måske gør det nemmere at få trykket på bestilknappen?© Sinful.dk

Hvad hvis vores sexliv kører lidt på rutinen?

“Er der gået leverpostej i lagengymnastikken, er der mange måder at pifte rutinerne op på. Det kan være finjusteringer, der gør det gode endnu bedre, eller det kan være gamle fantasier, der skal udforskes. Med sexlegetøj kan I nemlig gøre lidt af det, I plejer og få endnu mere nydelse.

I kunne prøve en vibrerende penisring eller en parvibrator under samleje, som giver ekstra stimulation til jer begge. I kan også kaste jer ud i et lidt større eventyr med en parboks. Med 10 forskellige produkter, som kan kombineres på kryds og tværs, kan I skræddersy nye oplevelser, der rækker langt ud over de 10 dage som boksen lægger op til,” siger Ditte Neergaard Jensen fra Sinful.dk.

Vores sexliv kører godt, hvad skal vi prøve? 

“Når sexlivet kører, er der overskud og plads til at vove sig lidt mere ud på dybt vand. Det kan være, at I har mod på at tage jeres erotiske oplevelser ud af de vante omgivelser. Med fjernbetjent sexlegetøj kan I pirre og tirre hinanden, når I handler ind, går i biografen eller nyder en koncert.

Tiden er måske også til at prøve noget helt nyt. Har I fantaseret om at eksperimentere med blid bondage, så er det måske nu, at de fantasier skal blive til virkelighed? Et sæt manchetter, et blindfold og en lille paddle kan være et godt sted at starte.

En tredje mulighed er at kaste jer over lidt ekstra underholdende rollelege enten iført sexet lingeri fra eksempelvis Nortie eller frække kostumer, der inviterer til forskellige scenarier.”

Flere bruger sexlegetøj

  • Salget af sexlegetøj stiger helt generelt
  • Andelen af kunder over 65 år er steget i løbet af det sidste år
  • Blandt de meste solgte ting er en julekalender med 24 gaver, der overrasker i december

Kilde: Sinful.dk

Kræver det øvelse at komme i gang?

“Ja og nej. Det kommer både an på, hvilken type produkt, det er og hvilken krop, der skal forkæles. Vi er jo alle sammen forskellige. Heldigvis er det rigtig sjovt (og skønt!) at øve sig med sexlegetøj, så det er ikke ligesom hård træning, der bare skal overstås.

Husk, at din dagsform, humør, cyklus, stressniveau og så videre har indflydelse på dit erotiske liv. Hvad der føltes dejligt og ubesværet i går, er måske svært og lidt irriterende i dag. Så giv ikke op på sexlegetøjet, hvis det ikke får jer i mål hver eneste gang,” siger sexual wellness expert Ditte Neergaard Jensen. 

Du vil (garanteret) også kunne lide