onlinedating voksne kvinder
Christina Maria Jensen (47)


© Foto: Louise Dybbro

Derfor har jeg droppet min profil på Tinder

Christina Maria Jensen bruger ikke længere onlinedating. Hun gider ikke være tilgængelig. Efter seks år med skriverier, et forhold og gode og uforskammet dårlige dates har hun besluttet, at hendes lykke ikke skal afhænge af en kæreste.

10. maj 2022 af Karen Greve

Bekræftelse 

“For seks år siden skete der flere ting på en gang for mig: Jeg var gået ned med stress, jeg var nyskilt og alenemor, og jeg havde fået konstateret sklerose. Prøv lige at sælge den historie på Tinder! Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle gøre. Især var jeg nervøs for at skulle fortælle om min sklerose. Men det viste sig hurtigt, at min sygdom slet ikke var noget problem for de mænd, jeg mødte. Den nervøsitet forsvandt hurtigt. 

Jeg havde nogle gode dates, og jeg fandt også en kæreste, og det var en dejlig be­ kræftelse, fordi jeg så mig selv gennem hans øjne. Attraktiv og elskelig. I det lange løb var han ikke noget for mig, men jeg har da bestemt haft gode oplevelser.” 

Sårbarhed

“Min allerførste date var til gengæld ikke så god. Det var en svensk psykoterapeut. Jeg havde været alene i et halvt år på det tids ­punkt, jeg var helt ny i det game og sårbar og usikker efter min skilsmisse. Han skrev så smukt til mig. Alle mine veninder sagde til mig, at jeg ikke skulle invitere ham på besøg, at han bare ville have sex, og at mænd aldrig ligner deres fotos. Men han kom alligevel på besøg en weekend, og fordi han havde så langt hjem, måtte han jo overnatte, selv om jeg med det samme kunne se, at han ikke var min type. 

Vi endte med at være sammen, og bagefter hørte jeg ingenting fra ham før tre måneder senere, hvor han skrev, at han skulle til Danmark, og måske kunne han overnatte hos mig? Jeg ved ikke, hvad han forestillede sig. Han har sikkert kvinder rundt om i hele Europa.”

Forsigtighed

“Jeg har mødt mænd på Tinder, der var alt for desperate. En af dem skrev efter otte dage, at jeg var hans livs kærlighed. Det virker jo ikke helt normalt. En anden forfulgte mig, fordi han ikke ville acceptere at blive afvist. Jeg har også oplevet en, der mente at jeg skyldte ham et blow job oven på en middag. 

Så jeg er blevet forsigtig. Jeg tager det meget roligt. Engang skrev jeg netop det til en mand, der svarede mig modbydeligt og kaldte mig både en skør kælling og en narrefisse. Jeg blev så chokeret. Der er også søde mænd på Tinder, men du kan bare ikke være sød og sårbar i det univers, for der findes også ulve, der cirkler sultent omkring din profil.” 

Uafhængighed 

“På et tidspunkt begyndte jeg at skrive en bog, der blandt andet handler om mine oplevelser på Tinder. Undervejs gik det op for mig, at jeg sagtens kan være lykkelig bare mig. Jeg har troet på den der fortælling om en soul mate. Men jeg ved ikke, om det eksisterer. Der er så meget andet. Jeg har så mange andre drømme, jeg gerne vil realisere. For eksempel var det en drøm at skrive en bog, og jeg vil gerne skrive flere. Derfor har jeg ikke længere en datingprofil nogen steder. Jeg kan jo sagtens grille mine bøffer selv, og det er en stor lettelse ikke længere at være på jagt efter en mand. Jeg vil ikke nøjes, for jeg har det fint alene.”

Særlighed 

“Jeg har altid skrevet med en ad gangen. Jeg kunne ikke drømme om andet. Så når jeg har skrevet med en mand, som så sender en besked om, at han lige har været ude med en dejlig kvinde, som han gerne vil give en chance, så forstår jeg det ikke. Jeg er 100 procent monogam. Det er spild af tid for mig, hvis jeg skal skrive med nogen, som har gang i mange tråde. Jeg forstår ikke, hvordan andre kan overskue det. Men det føles lidt, som om de fleste mænd vil have noget let og bekvemt og frem for alt tilgængeligt. Jeg er blevet for besværlig.”

Drømmeliv

“Min erfaring er, at du bliver forelsket i din egen drøm på Tinder. Du kommer lynhur ­ tigt til at danne billeder i hovedet på baggrund af de fire -fem billeder og nogle få beskeder. Og så er det ikke ham, du kan lide, det er din egen drøm om en mand. Jeg lærte hurtigt, at jeg var nødt til at møde dem ret hurtigt, inden jeg fik opbygget min egen drøm. 

Jeg er sikker på, at det fungerer for nogle at bruge Tinder, og jeg vil heller ikke sige, at jeg aldrig gør det igen. Men lige nu er jeg der ikke.” 

Artiklen blev bragt i Magasinet Liv d. 7. april, 2022. 

Christina Maria Jensen (47)

  • er billedkunstner og forfatter. 
  • er single og mor til Gabriel på 14 år. 
  • er ikke på Tinder eller andre datingportaler i øjeblikket, men har skrevet bogen Tindertider om sine seks års erfaring med universet.

Du vil (garanteret) også kunne lide