Modent par er på date
Det er (heldigvis!) ret anderledes at gå på date i dag, end det var i din ungdom. © Getty Images

7 romantiske fordele ved at være 40+

Skal du på en romantisk første date? Vi kan komme i tanke om adskillige fordele ved, at ingen af jer længere er helt purunge

1. juli 2019 af Karen Greve

1. Aldrig mere bøjlekys: Du kan for eksempel starte med at glæde dig over, at de færreste voksne mænd er lige midt i en tandreguleringsfase. Den lidt knudrede fornemmelse mod tungen af togskinner i hele gebisset, du måske har oplevet som teenager, når du skulle kysse din udkårne, den slipper du med garanti for nu.

2. Du har mere at snakke om på første date. Da du var 20 år kunne du fortælle, hvor du kom fra, og om du havde gået til badminton, håndbold eller jazzballet. Måske havde du en anekdote fra en enkelt interrail? Men nu! Nu har du et halvt liv at tale om.  

3. Ingen pinlige forældre i nærheden. Intet kan dræbe en romantisk stemning som en nysgerrig mor, der vimser ind med en bunke vasketøj eller et kikset spørgsmål, lige når I skal til at rykke fra holde-i-hånd-stadiet til det mere tætte. Den slags er du gud-ske-lov forskånet for i dag.

4. Du ved, hvad der klæder dig. Vi er mange, der engang har været på date i haremsbukser, der ødelagde alt, hvad vi måtte have af bagdel. Eller pludselig siddet med en løsgående skulderpude i kavalergangen. Som 40+ sker den slags bare ikke i samme omfang.

5. Du undgår af blive bedøvet i cologne. Kouros fra YSL. Behøver vi sige mere? I angst for at komme til at lugte fælt af sved blev der blandt din ungdoms teenagedrenge helt sikkert piftet lidt rigeligt med parfumen – men med tiden finder de fleste mænd heldigvis et mere behageligt duftniveau.

Dating som ung i 70'erne
Jeps, det her var en del af dating-pakken i 70'erne. © iStock

6. Du har været der før. Når man har været i gamet, siden Patrick Swayze hev Baby ud af det der hjørne i Dirty Dancing, så føles det ok at tage en chance, selv om det første indtryk er lidt blandet. Ham Johnny virkede jo også som en skidt fyr til at begynde med... Omvendt bliver det også nemmere at sige fra, hvis du kan mærke, at mavefornemmelsen er forkert, for det minder dig jo om dengang med...

7. Dine veninder har ikke været der først. Kan du huske dengang, der altid var en veninde, som også havde været kæreste med dit største crush? Eller en du først skulle spørge, om det var i orden, hvis du ville date Thomas, Nikolaj, Martin eller Søren? Så er det nemmere nu, hvor udvalget ikke er begrænset til to folkeskoleklasser og eventuelt det lokale fodboldhold...

Du vil (garanteret) også kunne lide