Glad kvinde 40+
Jeps, der er faktisk ret mange gode ting ved at være single. © Getty Images

7 grunde til, at det faktisk er ret fantastisk at være single

Selvom 'det er så yndigt at følges ad', er der også en række temmelig skønne fordele ved at være singlekvinde. Læs selv med her

1. oktober 2019 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. Du har tid til dig selv

Dit singleliv betyder, at du har tid til at fokusere på DIG. Du kan udforske dine passioner og lege med nye interesser, som udvider din horisont og presser dig ud af din comfort zone. Du har mulighed for at lære dig selv endnu bedre at kende, og med den selvindsigt kommer der ofte en endnu større kærlighed til dig selv. 

2. Du skal ikke tage hensyn til andres behov

Selvom du naturligvis har en masse skønne mennesker i dit liv, som du skal tage hensyn til, har du ikke den ene person, som fylder virkelig meget i hverdagen, og som du dagligt skal indpasse dig efter og koordinere med. Det kan måske virke egoistisk at glæde sig over, men nogle gange er det godt med lidt egoisme, for det betyder, at du lytter til dig selv og gør det, der gør dig glad.

3. Du møder nye, fantastiske mennesker

Du kan tage på den ene date efter den anden og møde et hav af fantastiske og interessante mennekser, som du sikkert ikke havde mødt, hvis du var i et parforhold. Selvom dine dates ikke fører til kærlighed og nye forhold, er de med til at udvikle dig, og møder med nye mennesker er altid med til at rykke ved dine tanker om både verden og dig selv.

4. Du får endnu tættere relationer med din omgangskreds

Når du ikke har en partner at dele hverdagen, weekenderne og ferierne med, giver det næsten sig selv, at du bliver endnu tættere med både dine veninder, familiemedlemmer, kolleger og andre mennesker i dit liv. Du dyrker i høj grad dine relationer, og de bånd, der måske ikke var så tætte, da du havde en mand i dit liv, er lige pludselig enormt stærke.

5. Dine penge er DINE penge

Der er ingen, der kigger skævt til dig, hvis du bruger en kvart månedsløn på en shoppingtur, eller hvis du bestiller en luksustur med veninderne til et spa-hotel. Du er den eneste, der har noget at skulle have sagt, når det gælder din konto (pånær måske lige din bankrådgiver), og det er ærlig talt temmelig befriende.

6. Skænderier er ikke en del af dit liv

Du har ikke de små, daglige konflikter med en kæreste eller ægtefælle, og det er virkelig, virkelig sjældent, at du skændes med en veninde, en kollega eller en anden person i din hverdag. Det betyder, at skænderier praktisk talt ikke er et element i dit liv, og det er et stort plus på single-kontoen.

7. Du kan flirte når som helst

Der er ingen, der stopper dig, hvis du gerne vil flirte med alle de dejlige mænd, som du møder på din vej, og du har også rig mulighed for at udforske din seksualitet. Du bliver ikke holdt tilbage af faste (og skemalagte) rammer, men du kan prøve alle de ting af, som du altid har drømt om.   

Du vil (garanteret) også kunne lide