Kvinde på date med mand
© iStock

5 tanker, du bør slippe, inden du skal på date

Du føler dig klar til at møde kærligheden, men usikkerheden presser sig på. Læs her, hvordan du tackler det

16. juni 2017 af Katrine Vendelbo

Det er helt naturligt at være nervøs og føle sig usikker inden en date – også selvom du føler dig helt klar til at møde kærligheden! 

Usikkerheden kommer ofte i afskygning af en lang række tanker, men det vil hjælpe dig, hvis du slipper nogle af dem. Det vil øge dine chancer for at få en god oplevelse, og du vil nyde daten ekstra meget. 

1. ‘Jeg er ikke god nok’

Fordi du står i en ny – og måske uvant – situation, kan du hurtigt blive ramt af usikkerhed, og du begynder måske at tvivle på dig selv.

Det er vigtigt, at du husker, at du er god nok, præcis som du er. Du skal ikke ændre dig eller føle, at du skal være en anden, når du er på date. Du skal hvile i dig selv og vise din date, hvem du i virkeligheden er. Hvis det viser sig, at han ikke kan lide dig, er det ikke et tegn på, at du ikke er god nok, men derimod blot et tegn på, at I ikke passer sammen.

2. ‘Har vi mon noget at tale om?’

Vi har vist alle oplevet frygten for akavet tavshed og slet ikke at være på bølgelængde, og der skal da heller ikke herske nogen tvivl om, at det kan være meget grænseoverskridende at mødes med et menneske, du ikke kender. Usikkerheden kan hurtigt tage over – specielt, når I skal sidde og prøve at lære hinanden at kende.

Her kan det være en god idé at prøve med andet end den klassiske cafédate, hvor I sidder over for hinanden. I stedet kan I eksempelvis gå en tur, så I undgår den direkte øjenkontakt. Det er også en god idé at aftale en tidsramme for daten, så du på den måde kan blive mere tryg ved situationen.

3. ‘Hvad hvis jeg ikke kan lide ham?’

Det er naturligt at være i tvivl om, hvorvidt din date er den rigtige mand for dig. Du ønsker at finde en, som matcher dine forventninger, men her er det vigtigt at huske én ting: Den perfekte mand findes ikke. 

Så prøv i stedet at være så åben som muligt – og giv manden en chance for at bevise, hvem han er, inden du på forhånd har dømt ham ude. Så snart han har fået en fair chance for at åbne op, er det også meget nemmere for dig at finde ud af, om han er god for dig.

4. ‘Er han mon manden i mit liv?’

Du ønsker naturligvis at finde manden i dit liv, men det er vigtigt, at du ikke lader dine længsler efter den helt store kærlighed løbe af med dig. Det kan nemlig være farligt at have så høje forventninger til din date – både fordi der er chance for, at du bliver skuffet, men også fordi du måske har et forkert billede af, hvordan kærligheden skal se ud

Selvom du måske har skrevet med manden i noget tid, og han har komplimenteret dig i stor stil, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at han er på samme måde, når I mødes ansigt-til-ansigt. Der er desværre en chance for at støde ind i en mand, som lover guld og grønne skove – uden at være i stand til at leve op til det i virkeligheden. 

At blive forført er nemt, men det er vigtigt, at du mærker efter og ser, om du kan spejle dig i de ting, han siger i virkeligheden. Er han nysgerrig på dig, og svarer han på det, du spørger om?

5. ‘Hvad hvis jeg bliver såret igen?’

Hvis din bekymring over at blive såret på ny overskygger din lyst til at date, så tyder det på, at du ikke er helt klar. Det er vigtigt, at du er kommet dig over din skilsmisse eller dit forliste parforhold, inden du kaster dig ud på en date. Det er helt naturligt, at du efter at have været sammen med en partner i mange år, er nødt til at finde dig selv. 

Det er ikke helt nemt at vide, hvornår du præcist er klart til at date igen, men som udgangspunkt skal du have sluppet vreden til din eks. Så længe du holder på vreden eller sorgen, vil du automatisk frygte at gå ind til noget nyt. Så mærk efter, om du har lagt din fortid bag dig, før du søger efter en ny partner.

Du vil (garanteret) også kunne lide