Kvinde og mand på date


© iStock

10 ting, der er værd at huske på, når du dater i 40'erne

Det kan være skræmmende at skulle kaste sig ud på datingmarkedet, og sandheden er, at dating ændrer sig, når du bliver ældre – på mange måder faktisk til det bedre!

13. maj 2017 af Rikke Hellerup Madsen

Fraskilt, enke eller på udkig efter mand nummer to (eller tre eller fire)? Det kan være skræmmende at skulle kaste sig ud på datingmarkedet og boltre sig i samme andedam som kvinder i midt-20’erne.

Sandheden er, at dating ændrer sig, når du bliver ældre... Og på mange måder faktisk til det bedre! Din modenhed tilbyder dig nemlig en hel parade af fordele i forhold til de unge piger derude, også selv om du selv har svært ved at se det.

Vi åbner dine øjne for 10 fordele ved dating-livet 40+.

Pssst... Vil du have succes med onlinedating? Så læs med her! 

1. Der er sikkert ikke længere noget biologisk ur, der larmer under jeres date. Og med presset for at blive gift og få børn ude af billedet kan du slappe mere af. 

2. Mænd og kvinder i 40’erne, 50'erne og 60’erne er generelt mere selvsikre. De ved, hvad de vil have ud af et forhold, hvad de leder efter i en partner og er ikke bange for at bede om det.

3. Din egen identitet er mere klart defineret. Du stoler mere på dig selv og forventer ikke at finde en partner, der skal løse dine egne dilemmaer.

4. Du har lært uendeligt meget af dine tidligere forhold. Og sandsynligheden for, at du ender sammen med et totalt forkert match er meget mindre, end da du var 25.

5. Du har sandsynligvis større økonomisk frihed til at nyde fancy middage og romantiske weekendrejser. De dage, hvor man splejsede til biografbilletter, er heldigvis ovre.

6. Du er mere seksuelt selvsikker og hviler mere i din krop nu, end da du var 25 år og drømte om større bryster, mindre bryster, bredere hofter eller smallere lår. Dit højere +40 selvværd gør romantik meget sjovere – også om morgnen, hvor det faktisk er ekstra godt for jer begge to

7. Du har regnet ud, hvad der er vigtigt for dig hos en mand. Du drømmer ikke længere om den helt perfekte pakke. Udseende og statussymboler som læderindtræk i bilen svinder lynhurtigt i baggrunden for de personlige egenskaber, der er alfa og omega for dig.

8. Du udstråler mere selvsikkerhed. Du har vundet, du har tabt, og du har mistet. Du har fået nye venner og ladet gamle gå. Du kan håndtere livets op- og nedture med ynde. Og det kan ses på din udstråling. Hvis din udstråling skal have endnu et nøk i vejret  – så se her! 

9. Som to selvstændige mennesker med separate liv, der møder hinanden, er I sikkert bedre i stand til at implementere de tre enheder. De tre enheder, som er essentielle for at få et forhold til at fungere: ‘mig selv', ‘dig selv' og ‘os to sammen'.

10. Du har lært af tidligere fejltagelser og prøvet at leve livet alene. Derfor vil du hellere være dig selv – end sammen med den forkerte. At date en skøn mand er en dejlig bonus i hverdagen – men det skal ikke være for enhver pris.

Du vil (garanteret) også kunne lide