"Jeg har aldrig været klogere på mig selv end nu"

Puk Elgård (46 år) ligner de fleste, men er som de færreste. Mød Puk i det nye nummer af Magasinet Liv

10. september 2014 af Mette Andrea Boesgaard

“Er det okay, hvis jeg sætter mig på gulvet? Jeg har siddet på en stol det meste af dagen ...”

Hvor meget den bevægelse fra stolen og ned på gulvet fortæller om Puk Elgård, finder jeg først ud af, da vi har siddet der et stykke tid. Efter hun har snakket om majs på grill med sin mand i mobilen. Er blevet instrueret af et filmhold, som laver en dokumentar om hende. Har krammet med fotografer, stylister og assi­ stenter . Et virvar af afbrydelser, der på intet tidspunkt under interviewet generer hende. Eller egentlig afbryder hende.

“Jeg er god i kaos. Ro kan derimod godt provokere mig, og jeg kan blive rigtig bange, når der ikke sker noget. Så jeg er ikke et særligt typisk sted i mit liv lige nu. Jeg er nemlig det samme sted, som jeg har været længe. Jeg har kendt min mand, Lothar, i 14 år, og jeg har boet i det samme hus i Hareskoven i en del år nu. Jeg plejer at flytte mig i mit liv, men efter jeg har fået en familie, har jeg været nødt til at skrue ned for udlængslerne. Vi hører sammen, og når ‘jeg’ bliver til ‘vi’, er der andre hensyn at tage. Min søn, Robin, på 13 skal blive, hvor han er - han har allerede flyttet tre gange. Så lige nu i mit liv flytter jeg rundt på møblerne, rejser eller skifter job: Noget bliver nødt til at være i bevægelse. Jeg ville aldrig kunne leve en tilværelse, hvor dagene er ens. Vi kiggede faktisk lige på en husbåd forleden dag. Sådan en må jeg da prøve at bo i engang.”

Jeg spørger ind til den rastløshed, hun i mine ører fortæller om. Men hun betragter ikke sig selv som rastløs. Snarere som nysgerrig. Det handler for hende om at prøve noget mere, noget nyt. Noget andet. Også i den lille be­vægelse fra stol til gulv.

“Jeg har sagt gode faste jobs op, fordi jeg var ved at blive kvalt i dem, men hvor jeg efter op­ sigelsen ikke har anet, hvordan jeg skulle få råd til den næste husleje. Det er også en af siderne ved at ville rykke sig hele tiden, men det har været nødvendigt, og jeg har aldrig fortrudt
en opsigelse. Det er mere, hvis jeg ikke rykker mig, at jeg fortryder det.”

I Magasinet Liv nr. 44 kan du læse resten af interview'et med Puk Elgård - og meget meget mere...

Få Magasinet Liv leveret direkte til din postkasse!
Lige nu får du 5 numre af Magasinet Liv + en lækker bluse fra Karen by Simonsen fra 149 kr

KØB TILBUDDET HER

Du vil (garanteret) også kunne lide