Ida Wohlert
© Ditte Capion

Ida Wohlert: "Nå var det så det? Var det så den mand?"

TV-vært Ida Wohlert synes, det er vigtigt at tage de svære snakke og dissekere sit forhold - selvom det kan være smertefuldt

22. marts 2018 af Majbritt Lacuhr


Ida Wohlert (40) er gift med journalist og partner i tv-produktionsselskabet Drive Studios Kasper Fredshavn, som hun har Elliot på 9 og Edgar på 5 år sammen med. Hun er uddannet cand.comm. i journalistisk fra RUC i 2004 og har desuden en bachelor i arbejdspsykologi også fra RUC. Hun har arbejdet som journalist på flere tv-produktionsselskaber, været reporter på TV2 Nyhederne i 2005 og vært på TV2 News i 2006. Og har siden 2008 været vært på TV2’s Go’ morgen Danmark. Desuden har hun været vært på TV2-programmerne Klamphuggerne og Helt Forfra samt flere af TV2’s store show. Som Knæk Cancer, Helte Galla og senest Godt nytår Danmark.

Tvivl

“Nå, Ida, nu er du fyldt 40, er det ikke ved at være tid?” 

“Efter jeg fyldte 40 i maj sidste år, har jeg tænkt en hel del. Over stort set alt! Job. Mand. Ståsted. Er jeg det rigtige sted? Var det så det? Hvad er næste move?” 

Ida Wohlert har hængt sin karamelfarvede uldfrakke i garderoben og indtaget pladsen over for mig på Michelin-restauranten Lumskebugten i København. Hun er kendt her. Ikke bare fordi hun er Ida Wohlert fra Go’ morgen Danmark, men fordi hun kommer her jævnligt. Når den årlige julefrokost skal indtages med faren og den godt et år ældre bror, musikeren Johan Wohlert. Da hun fejrede sin 40-års fødselsdag i maj sidste år. 

Lige nu er hun lige kommet tilbage fra en weekend i London med gemalen. En pause, som ud over pleje af parforholdet også gav plads til de der tanker, der maser sig på og sætter spørgsmålstegn ved tilværelsen. 

“Forleden dag greb min mor fat i mig: ‘Nå, Ida, hvad skal der ske nu? Nu er du fyldt 40, er det ikke ved at være tid? Husk nu den tynde is’. Min mor har altid lært mig, at udfordringer er vigtige. At du skal huske at træde ud og vippe lidt på den tynde is. Flytte dig. Og hun ramte lige ned i noget der, for der er noget, der bobler.” 

30’erne var et fortravlet bekendtskab. Tidlige morgenvagter på Go’ morgen Danmark, der begynder med et bimlende vækkeur klokken 3.15, ud ad døren 30 minutter senere, hjem klokken 12 og – på de gode dage – nå en eftermiddagslur, hente børn, lave mad, putte børn og ind til den bærbare for at forberede sig på morgendagens program. Den tjans har hun haft i snart 10 år, alt imens hun er blevet mor til Elliot på nu ni og Edgar på nu fem år. Og hendes mand, Kasper, har etableret eget tv-produktionsselskab. 

Så overskuddet til at løfte næsen fra sporet og se, hvor hun egentlig var – i livet og med sig selv – kom først, da det runde tal indfandt sig og mindede hende om, at hun nærmede sig midtvejs.

“I forhold til mine to drenge er der også kommet meget mere overskud. De slås ikke helt så meget mere. Holy Moses! To drenge … Der er så meget smæk på dem, at jeg har været nødt til at gå til lægen, fordi jeg var i gang med at udvikle tinnitus på det ene øre. Jeg skulle passe alvorligt på, var beskeden. Jeg har lært dem to sætninger: ‘Drenge, mine ører bløder!’ og ‘liiille stemme’. Det har hjulpet. Men det siger bare noget om, hvor loud det er hjemme hos mig! Det er glædesleg, men virkeligt højt, og min mand, Kasper, taler også højt. Pyh, nogle gange ringer det altså virkelig for Maudes ører.” 

Når det er sagt, så synes hun egentlig også bare, at hun har mærket glæde op igennem de travle 30’ere. Lykke.


Du kan læse det fulde interview med Ida Wohlert i Magasinet Liv nr. 4, der er på gaden netop nu.


“Men jeg havde slet ikke tid til at gøre mig nogle tanker i den periode, og nu er jeg nok blevet ramt af en slags melankoli. Ikke tungsind, men noget mere tænksomt. Jeg er stadig midt i det, så jeg er ikke blevet helt klog på, hvad det egentlig er. Det er en speciel ulmen, for jeg ved, at der er noget, jeg er nødt til at lytte til. Heldigvis er jeg meget lidt konfliktsky, men det kræver mod at reagere på noget, der ulmer, og jeg ved ikke, om jeg helt har det mod endnu. Men jeg prøver virkelig at lytte til mig selv og gå målrettet efter de situationer, hvor jeg har det bedst. Omgive mig med de mennesker, jeg stoler på. Dem, jeg lukker helt ind. Dem er der ikke så mange af. Jeg har ofte mange mennesker omkring mig, men jeg er privat af sind.” 

“Det betyder også, at Kasper og jeg har kigget på hinanden. For mit vedkommende har det været tanker som ‘nå, var det så det? Var det så den mand?’. Lidt skræmmende. Det skaber jo en uro, som du godt kan være hurtig til at pakke væk igen, for tør du kigge på den? Men det tør jeg faktisk godt. Kasper blev også forskrækket over, at jeg begyndte at kigge på ham. Og han kiggede tilbage. For første gang fik vi taget de der alvorlige snakke om, hvad vi ønsker af hinanden, og hvor vi synes allerbedst … og allerværst om hinanden. Der er noget meget smertefuldt ved at gøre det, fordi du jo dissekerer dit forhold. Men jeg tror, at det er super vigtigt at turde tage de der snakke og gøre sig umage sammen.” 

Øverst på ønskelisten op til den runde dag stod der da også tid. Tid med ægtemanden. Og det blev hørt, for i 40-års fødselsdagsgave havde han fyldt en stor æske med billeder af storbyer, som alle var ledetråde til fire weekendture – en for hvert årti. Alene uden børn. 

“Det var simpelthen så sødt og rørende. En af turene tog vi så i december, hvor vi nød at gå rundt i London uden andet end bare tid til hinanden. Og med Kaspers telefon stukket godt ned i lommen og en lettere afvisende autosignatur på mailen. Jeg ved, at han er i opstart med sit firma, men vi har brug for ro sammen, og mit valgsprog er, at du får den respekt, du kræver. Så det er okay for mig at bede om. Jeg skal også prioriteres. Eller i hvert fald skal vi prioriteres."

Læs resten af Interviewet med Ida Wohlert

I Magasinet Liv 4, der er på gaden netop nu, kan du læse meget mere om de tanker og følelser, der fylder i Tv-vært Ida Wohlerts liv. Her fortæller hun blandt andet om, hvordan hun får kærligheden og karrieren til at passe ind i hverdagen, samt hvordan både angst, vrede, lyst og glæde har spillet en rolle i hendes liv. Alt sammen i det nyeste Magasinet Liv!

© Ditte Capion

Seneste

Måske er du interesseret i...