Lyt til din mavefornemmelse | Kvinder smiler

Hører du, hvad din mave siger?

Du kan mærke det i maven, noget føles helt rigtigt. Eller nej, det er bare ikke godt. Hør efter - din mave er tit ret præcis pejling. Lær at følge din intuition.

24. februar 2017 af Trine Pio

Mærk med din krop
“Mange af os er opdraget til konstant at bruge vores hoved. Det gør det svært at lytte til vores krop. Sørg nu og da for at komme ud i naturen, motionér, eller lav åndedrætsøvelser, så du bliver mere kropsbevidst. Afsæt også gerne et kvarter om dagen til dig selv, hvor du tillader dig at gøre ting, som ikke har et bestemt formål,” siger coach Trine Højsted.

Lær at skelne godt og skidt
“Hvordan føles det helt fysisk i din krop, når du gør noget, du rigtig godt kan lide? Når du løber en tur, læser en bog, tumler med dine børn. Kribler det i maven? Føler du en varme i kroppen? Mærk også efter, hvordan det føles i din krop, når du gør noget, du ikke bryder dig om. Spænder du i skuldre og nakke, får du en knugen i maven, påvirker det dit åndedræt?” 

Start med små beslutninger
“Start med at lytte til din mave, når du skal træffe små beslutninger. Prøv over en uge dagligt at følge din første indskydelse. Eksempelvis: ‘Skal jeg have den sorte kjole eller den brune nederdel på til fest?’ ‘Skal jeg sige ja til en venindemiddag eller gå i biffen med min mand?’ Notér, hvilken beslutning du traf, hvordan det føltes, og hvordan du så havde det i situationen. Følte du dig godt tilpas i den sorte kjole? Når ugen er gået: Kig på dine notater, og evaluér. Valgte du rigtigt? Og husk, at alle nu og da tager forkerte beslutninger.”

Bliv klar på dine værdier
“Jo mere afklaret du er omkring dine værdier, des bedre vil dit indre kompas også fungere. Hvis nærvær er en værdi for dig, vil du mærke den dårlige mavefornemmelse, når du er i situationer, hvor du ikke kan handle i overensstemmelse med den værdi. Du vil også mærke det, hvis du er sammen med en person, som ser ud til at have helt andre værdier.”

Giv dig tid til at mærke efter
“Store beslutninger som ‘Skal jeg skifte job?’, ‘Skal jeg lade mig skille?’ er ikke nogle, som skal træffes på baggrund af et øjebliks dårlig mavefornemmelse. De kræver tid. Men læg mærke til, om det er den samme fornemmelse, der kommer igen og igen. Omvendt er der også ting, vi bare bliver nødt til at gøre uanset vores mavefornemmelse - som at betale vores regninger, tage opvasken.”

Skab fred med tvivlen
“Det værste, du kan byde dig selv, er at fastholde dig selv i et limbo, hvor du hele tiden føler, at du skal tage en beslutning, men ikke kan tage den. Hvis du er i tvivl om en beslutning - som karriereskift - fordi du ikke ved, hvad du vil skifte til, så acceptér tvivlen, og sig til dig selv, at det ikke er en beslutning, du behøver at træffe nu og her. Med tiden vil nye muligheder vise sig, og din fornemmelse formentlig blive så stærk, at du vil vide, hvad der er den rigtige beslutning.”

Kilde: coach Trine Højsted

Du vil (garanteret) også kunne lide