Barn med hund
© iStock

Her er de bedste hunderacer for begyndere

Leder I efter en børnevenlig og rolig familiehund, der kræver mindst mulig pleje og aktivitet? Så læs med her – der er både små og store af slagsen

28. maj 2017 af Amalie Blixt

Plager børnene om en hund? Men hvem skal gå med hunden hver dag, og hvem skal fodre den? “Mig mor, mig mor!” prøver dine børn sikkert at forsikre dig om.

Men betyder en hund så, at hele huset skal være fyldt med hundehår, og kommer naboerne til at klage over dens gøen? Ikke nødvendigvis. Vi har nemlig fundet de fem bedste hunderacer for begyndere. De er børnevenlige, rolige og kræver mindst mulig pleje.

Måske skulle I prøve at få en hund i familien alligevel?

Mops

Du ser dem overalt, og det er der en god grund til. Den lille mops er meget samarbejdsvillig, har et lavt aktivitetsniveau og er kendt for at gø sjældent. Samtidig kræver den minimal pelspleje og er meget børnevenlig. Med dejlige associationer til vores yndlingschokolade kan vi sige, at en mops er både kvadratisk, praktisk og god.

Mops
© iStock

Volpino Italiano

Denne lille italienske snebold kræver kun en grundig ugentlig børstning på trods af dens pjuskede pels. Den har også et lavt temperament og kræver ikke så meget aktivitet, hvilket gør den til en perfekt familiehund.

Volpino Italiano
© Pexels

Fransk bulldog

Den franske bulldog er en kærlig og god familiehund. Den behøver ikke så meget motion andet end et par daglige gåture, og den korte pels er let at pleje. Den er god med mennesker (også børn), men den kan godt blive en smule aggressiv over for andre hunde.

Fransk Bulldog
© iStock

Kromfohrländer

Denne race er en smule mere livlig end de tre forrige, men stadig lydig og venlig. Den er meget legesyg, så børnene kan sagtens finde bolde og pinde frem og lege med hunden. Det er en mellemstørrelse hund med et lavt temperament og en pels, der er utrolig nem at passe. 

Kromfohrländer
© Wikimedia Commons

Korthåret Sankt Bernhardshund

Denne kærlige og godmodige gigant har et lavt temperament og har ikke brug for den store aktivitet på trods af størrelsen. Den gør sjældent og er meget børnevenlig. Den korthårede version af Sankt Bernhardshunden kræver tilmed heller ikke den store pelspleje.

Sankt Bernhardshund
© iStock

Kilde: Købhund.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide