Valg af bank | Kvinde med dankort

Har du den bedste bank?

Er du utilfreds med din bank, men i tvivl om, hvorvidt du kan få noget bedre et andet sted? Du skal vælge bank efter, hvilken slags kunde du er. Tjek din type her:

3. februar 2015 af Redaktionen

Penge på kontoen

Har du en stor opsparing, kan det ofte bedst betale sig at sætte dine penge i en lille bank, som typisk giver en højere rente end de store banker.

I minus

Tjek renterne på dine lån. Jo sundere din økonomi er, desto nemmere er det at forhandle prisen på renter og gebyrer. Husk, at bankerne tjener enorme summer på dit (over)forbrug. Hvis du er en stabil kunde, skal banken måske ikke tjene helt så meget på dig som nu? Er du derimod typen, der glemmer at betale din husleje, jævnligt trækker over uden at spørge banken først og har været registreret i RKI, har du ikke meget at forhandle med, og det koster dyrt.

Den grønne type

Flere mindre banker profilerer sig som grønne med investeringer i miljøvenlige virksomheder og bæredygtige og sociale projekter. Hvis den ‘grønne’ linje er vigtig for dig, skal du gå efter sådan en bank.

Netforskrækket

Vælg en bank med mange fysiske filialer, hvis du får kuldegysninger af netbanker. Men overvej det lige en ekstra gang. Sikkerheden og rådgivningen i netbanker er ofte lige så god som i fysiske banker.

3 veje til overblik

mybanker.dk

forbrug.dk

pengeogpensionspanelet.dk

Pssst! Din bank er forpligtet til at svare på spørgsmålet: ‘Hvad skal der til for at få den laveste rentesats på mit lån?’ Det står i bekendtgørelsen om god bankskik.

Kilde: Elisabeth Arendt, partner i mybanker.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide