Laila Breinholt
© Ninna Flor

"Han bliver ved med at kigge på mig og spørger: 'Skal vi så være kærester'?"

Laila møder en mand, men han bor i den anden ende af landet – hvad gør man så, når man har en hjemmeboede søn og bor tæt på sine forældre i Jylland?

5. januar 2017 af Louise Thorsted

Laila fandt manden – i den anden ende af landet. Ikke planen. Men hun fandt løsningen på hjemmeboende søn, gamle forældre i Jylland, ny mand på Sjælland – og ikke så positive veninder.

Det var en virkelig varm sommerdag i 2013. En af de dage, hvor du tilbringer mere tid i vandet end i sandet, og hvor hoved og krop kappes om at være den mest dovne. Laila Breinholt tilbragte hele dagen på Skagen strand med sin veninde Lykke. 

“Jeg havde lige afsluttet et forhold, jeg bedst kan beskrive som udfordrende. Og fik i løbet af dagen sagt til Lykke, at jeg var færdig med mænd. Nu var det slut.”

Dagen afsluttede veninderne på det lokale Viseværtshuset.

“Jeg stiller mig i døren med min øl og kigger ind i baren og får øje på Henrik, og han får øje på mig. Der er et eller andet ved ham, så da han kommer ud og taler med nogle i en gruppe nær mig, blander jeg mig i snakken. Snart er det kun os to, der taler sammen. Og danser. Jeg har aldrig givet mit telefonnummer til en mand, men lige her har jeg hele tiden Lykkes ord kørende i baghovedet: ‘Du er nødt til selv at give noget’.”

Laila og Henrik taler sammen til næste morgen, han får hendes nummer, og inden hun når i seng, skriver han til hende: ‘Du må ikke tage hjem, før jeg har set dig igen’.

Efter endnu en nat fuld af snak kører hun nærmest lykkelig retur til Aalborg, hvor hun bor alene med sin næsten voksne søn. 

“Jeg har arbejdet på den samme folkeskole i 24 år, men da jeg kommer på arbejde efter sommerferien, spørger folk: ‘Hvad er der sket med dig?’. Jeg kunne også godt selv se det. Det var, som om der var et anderledes skær over mit ansigt. Jeg har haft et rigt liv som mor til ønske­barnet, et godt job og samtidig overskud til at se veninder, dyrke min gospel og min roklub. Men manden har manglet. Vi taler sammen hver dag, og efter en måned mødes vi på et hotel. Vi får champagne, spiser middag et hyggeligt sted, og i stearinlysets skær bliver han ved med at kigge på mig og spørger: ‘Skal vi så være kærester?’.”

Læs hele artiklen om Laila

I Magasinet Liv nummer 71 kan du læse hele interviewet med Laila. Her møder du også to andre kvinder, som har vendt et halvt tomt glas til et halvt fyldt. Du kan også læse om, hvordan sangerinden Szhirley altid har været mærket af at være skilsmissebarn, hvordan du får mere energi i hverdagen og meget, meget mere. Så skynd dig ned i din lokale kiosk, og få fingrene i det nyeste Magasinet Liv!

Magasinet Liv nummer 71
© Magasinet Liv nummer 71

Du vil (garanteret) også kunne lide