Kvinder kigger ud gennem

Find troen på dig selv - igen!

Har du en indre livsdæmper, der bremser dig i dine drømme og fylder dig med bekymringer og selvkritik? Her er fem små veje til at lære at se livets muligheder

16. februar 2017 af Trine Pio

1. Træk ærlighedskortet
Din livsdæmper elsker facadespil og selvhøjtidelighed, så snyd den ved at indrømme din usikkerhed. Sig for eksempel “det ved jeg faktisk ikke” til kundemødet, eller sæt ord på, hvis du oplever en dårlig stemning mellem dig og din veninde. Du vil ofte føle dig mere sikker, når du stopper med at spilde energi på at opretholde en facade.

2. Opfind din egen indre bodyguard

‘Du er et fjols - hvem vil dog have dig?’. Din indre livsdæmper skyder om sig med bebrejdelser. Beskyt dig selv ved at opfinde en mental bodyguard. Forestil dig, hvordan en kærlig vagt springer frem og forsvarer dig, når du retter hårde ord mod dig selv.

3. Husk, at egoister hjælper andre
En af de nemmeste måder at snyde sig glad på er ved at gøre andre glade. Det lyder måske egoistisk, men tænk på venner, der kun taler om deres egne problemer. Hvordan tror du, deres liv ville ændre sig, hvis de flyttede fokus væk fra deres egen navle?

4. Gentag mantraet: ‘Normalt er unormalt’
En udbredt måde at skyde sig selv ned på er ved at føle sig unormal. Men hvem er egentlig normal, når vi kradser lidt i overfladen? Næste gang du får tanken, at du ikke er normal, så sig til dig selv: “Det er unormalt at være normal, det er unormalt at være ...”

5. Tro på livets eventyrlige kædereaktioner
Det er nemt at få ondt af dig selv, når bussen kører for næsen af dig, når kæresten går, eller du bliver fyret. Men tænk så på, hvor mange tilfældigheder der ligger forud for alle de gode ting i dit liv. Og tænk så denne tanke: ‘Ja, jeg missede bussen, men hvad mon der kommer ud af det? Hvem skal jeg møde? Hvilke muligheder opstår?’.

Kilde: Snyd dig glad af Sebastian Overgaard, snyddigglad.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide