Par har sex
© iStock

Er du og din mand kørt fast i kedelige sexvaner? Få 5 gode råd, som booster jeres sexliv

Når dit sexliv blomstrer, blomstrer dit parforhold – og heldigvis skal der ikke så meget til for at få jeres sexliv på ret kurs igen

12. maj 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Der kan være mange årsager til, at jeres sexliv ikke er så spændende, som det var engang. Måske har du eller din mand mistet lysten til sex, eller du har måske problemer med, at du er for tør på grund af dine hormoner. 

Hvis årsagen til, at jeres sexliv halter, hverken er på grund af noget fysisk eller psykisk, men simpelthen bare skyldes, at I er kørt fast i de samme vaner, er her en række gode råd – der skal nemlig ikke altid særlig meget til, for at jeres sexliv kan blomstre igen. 

1. Drop snakken

Det er selvfølgelig vigtigt at snakke om ungerne, arbejdet, jeres økonomi og alt muligt andet, der fylder i hverdagen. Men snakkeriet kan hurtigt fylde lidt for meget, og det kan gå ud over jeres sexliv, hvis I glemmer at give slip og lader tankerne køre rundt i hovedet konstant. 

Lav en regel om, at I på et bestemt tidspunkt i løbet af ugen ikke må snakke om alle de ting, der ellers fylder i jeres liv. På dette tidspunkt må I kun tale om jeres seksuelle fantasier og give hinanden kærlige komplimenter. Når I glemmer alt andet, vil det booste jeres lyst til hinanden, og det vil inspirere jer til et mere interessant sexliv. 

2. Dyrk motion

Forskning viser, at motion kan være med til at booste dit sexliv. Årsagen er blandt andet, at motion sender dit blod ekstra meget rundt i kroppen, og herefter vil din krop være ekstra modtagelig overfor berøringer. Det vil simpelthen føles mere intenst, når din mand rører ved dig, og I vil begge blive mere opstemt, hvis I inden turen på lagnerne har været aktive. 

Yoga kan også være med til at sætte gang i et vildere sexliv. Yogaen kan styrke din bækkenbund, og samtidig får du styr på dit åndedræt, hvilket også kan booste oplevelserne i sengen. 

3. Smid rutinerne i skraldespanden

Det er helt naturligt, hvis I er kommet ind i nogle faste rutiner, når det gælder jeres sexliv. Alt andet i dit liv er formentlig meget skemalagt – hvornår du står op, hvornår ungerne skal hentes, hvornår aftensmaden skal på bordet osv. – så det er ikke underligt, hvis sex også er lagt i faste rammer. 

Men det er tid til, at I smider rutinerne i skraldespanden. Glem, hvornår og hvor I plejer at have sex, og tænk i helt nye baner. Det kan selvfølgelig være en udfordring, hvis I har børn eller et arbejde med skæve arbejdstider, men forsøg så vidt muligt at viske jeres indre tidsskema væk. 

4. Lær din mand at kende på ny

Hvis du har været sammen med din mand i mange år, kender du ham sikkert ud og ind. Du ved, hvad han kan lide, hvad han bryder sig knap så meget om, og hvad han absolut ikke kan fordrage. Men selvom du kender din mand godt, gemmer der sig helt sikkert sider af ham, som du ikke er bevidst om.

Du kan prøve at finde de sider ved at lave noget helt nyt sammen med ham, som I aldrig har prøvet før. Det må meget gerne foregå udenfor soveværelset – tag til en vinsmagning, et flødebollekursus eller til klatring. Pointen er, at I skal se hinanden i et nyt lys, da det vil bringe gnisten tilbage i jeres forhold og booste jeres sexliv. 

5. Leg med forskelligt udstyr

Det kan måske virke grænseoverskridende at hive sexlegetøj med i sengen, hvis I ikke er vant til det, men en vibrator kan eksempelvis gøre underværker for jer begge to. Det nye element i sengen kan være en enkel måde at bidrage til et hav af nye oplevelser. 

Hvis I ikke er så meget til reelt sexlegetøj, kan I i stedet prøve forskellige massageolier, som I kan smøre hinanden ind i. Massagen vil bringe jer tættere sammen, og bare det at flytte fokus på nærheden mellem jer kan være med til at booste jeres lyst til hinanden. 

Du vil (garanteret) også kunne lide