Kreativ kvinde
© iStock

Derfor gavner det dig at lave en kreativ ting hver dag

Hvis du hele tiden forelsker dig i kreative idéer, er det bare om gribe dem og komme igang med at udføre dem. En undersøgelse viser nemlig, hvordan de kreative opgaver påvirker dig

17. januar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Drømmer du om at udgive din egen bog? At lave et personligt vægmaleri i din bolig? Eller måske bare at lave nogle små, fine DIY-projekter, der vil pynte i dit hjem?

Hvis du forelsker dig i en ny kreativ idé, er der nu endnu en god grund til at følge den. En undersøgelse viser nemlig, hvordan kreativiteten påvirker dit humør.

Kreative opgaver er vejen til glæde

Undersøgelsen fra University of Otago, som blev offentliggjort i Journal of Positive Psychology, testede 658 deltagere i 13 dage. Testpersonerne skulle hver eneste dag skrive ned, hvordan deres humør var den pågældende dag, og hvor lang tid de brugte på kreative opgaver.

Det overraskende var, at der er stor sammenhæng mellem at lave kreative opgaver og glæde, begejstring og entusiasme. Humøret for testpersonerne, som lavede kreative ting, var nemlig højere end hos dem, som ikke udfoldede sig kreativt.

I dag påvirker i morgen

Undersøgelsen viste også, at de kreative opgaver, du fuldfører i dag, påvirker din dag i morgen. At du laver dit eget badesalt den ene dag, vil altså også få dig i bedre humør den næste, hvor du måske derfor kaster dig ud i at tegne sjove tegninger med ungerne. Det er altså en god cirkel, som både øger din lyst til at være kreativ og skyder dit humør i vejret. Smart!

At lave en kreativ opgave hver eneste dag er derfor noget, vi i den grad vil tage til os, for som en tidligere undersøgelse viser, er vores gode humør også vigtigt for vores sundhed. Hvis du gerne vil have andre gode råd til at booste dit humør, så læs med her og her.

Du vil (garanteret) også kunne lide