Mor og teenager
© iStock

Disse serier skal du se, hvis du gerne vil komme tættere ind på livet af dine børn

En ny undersøgelse viser, at bestemte tv-serier giver forældre og deres teenagere mere at tale om, og på den måde får de et tættere forhold

27. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Det kan være en udfordring at have teenagere i huset. Dine små pus er blevet store, og de vil langt hellere leve deres eget liv end have hjælp fra deres mor (heldigvis er der dog stadig nogle situationer, hvor det kun er mor, der dur)

Vi har tidligere givet dig en række gode råd, som gør det nemmere at teenagere i huset – og vi har også fortalt, hvilke situationer der for alvor gør dig til en pinlig mor ifølge din teenager – men nu er det tid til at se på, hvordan du kommer lidt tættere på din kære teenagesøn eller teenagedatter. 

Ifølge en ny undersøgelse kan det nemlig hjælpe, hvis du ser de samme tv-serier som din teenager. Serierne giver jer en fælles referenceramme, som I kan tale ud fra, og det skaber et tættere bånd mellem jer. 

Få mere at tale om 

Det er Netflix, der står bag undersøgelsen, som er lavet på baggrund af svar fra 1.275 forældre til teenagere og 1.275 teenagere i alderen 13-18 år fra syv forskellige lande (blandt andet USA, Storbritannien og Italien).

70 procent af forældrene og 66 procent af teenagerne svarede, at de ville ønske, at de havde mere at tale med hinanden om. 80 procent af forældrene svarede derudover, at de har set en tv-serie, som deres teenager ser, blot for at føle sig tættere knyttet til dem.

Det overraskende er, at din teenager formentlig ikke har noget imod, at du tuner ind på hans eller hendes yndlingsserie. 74 procent af teenagerne svarede nemlig, at de godt kunne være interesserede i at tale med deres forældre om de serier, som de ser.

Hvilke serier skal du se?

Hvis du synes, at det af og til kan være svært at tale med din teenager, sætter undersøgelsen en tyk streg under, at du ikke er den eneste forælder, der har det sådan. 56 procent af forældrene i undersøgelsen synes, at det er svært at tale med deres teenager, mens 93 procent af dem dog tror, at det ville være nemmere at tale med dem, hvis de så de samme serier.

Men hvad er det så for nogle serier, som du bør tune ind på, hvis du gerne vil tættere på din teenager?

Ifølge undersøgelsen er det serier som Arrow, Breaking Bad, Friends, Grey’s Anatomy og Orange is the New Black, der giver forældre og deres børn mere at tale om. Måske er det værd at prøve? Hvis ikke det hjælper på forholdet til dit barn, er du i det mindste sikret en masse timers god underholdning!  

Du vil (garanteret) også kunne lide