Kvinde spiser jordbær
© iStock

Disse 8 madvarer kan forbedre dit sexliv

Og nej, det er IKKE østers!

16. december 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Mad påvirker dit helbred og velvære på mange forskellige måder, så det er måske ikke så overraskende, at visse madvarer også kan påvirke dit sexliv. 

Du har garanteret hørt tale om østers som et elskovsmiddel, men der er faktisk en hel del madvarer, der skubber din krop lidt i den rigtige retning, når det kommer til sexlyst. Vi har samlet otte styk lige her, så du kan få boostet både sexliv og velvære en smule. 

1. Bladselleri

Du ved sikkert allerede, at bladselleri er en meget sund grøntsag, men du havde nok ikke regnet med, at den også er utroligt sexet, vel? Bladselleri indeholder nemlig androsteron og androstrenol, som er mandlige kønshormoner, der kan være med til at ophidse dig seksuelt. 

Desuden indeholder bladselleri en balanceret mængde af natrium og kalium, hvilket betyder, at det er vanddrivende og kan være med til at fjerne den usexede oppustethed – I skal da vist have bladselleri til aftensmad, hva'?

2. Hummer

Hummer er ikke bare eksklusivt og lækkert, det er også en god kilde til blandt andet proteiner og zink, hvor zink er forbundet med den mandlige sexlyst.

I øvrigt indeholder hummer også essentielle fedtsyrer, der kan øge følsomheden, når I har sex – så hvad venter du på?

3. Grønbladede grøntsager

VI ved jo alle, at vi skal huske at spise vores grøntsager, og det gør vi da også – men vidste du, at de grønbladede af slagsen, eksempelvis spinat og grønkål, indeholder et højt indhold af A-vitamin, der hjælper det endokrine system med at fungere optimalt (det gælder blandt andet kønsorganerne). Det kan være svært at nyde sex, hvis du ikke har det godt i kroppen, så det gælder bare om at spise de grøntsager! 

4. Jordbær

Jordbær nævnes ofte i forbindelse med mad og sex (måske fordi det er dyppet i smeltet chokolade, og du spiser dem med fingrene?) MEN de indeholder også en masse sunde sager, der gør, at du får det bedre i og med din krop, så du kan føle dig endnu mere sexet. Jordbær indeholder nemlig blandt andet en stor mængde C-vitamin, fibre og endda omega-3-fedtsyrer – og den smeltede chokolade er bare prikken over i'et.

5. Mørk chokolade

Nu har vi jo lige nævnt chokoladen, og den hører selvfølgelig også til på denne liste! Ikke alene smager det skønt og føles lækkert, når det smelter i munden, men mørk chokolade indeholder stoffet phenethylamin, som er et endorfin, der udskilles i hjernen, når du mæsker dig i den mørke chokolade. Det giver dig i øvrigt en følelse i kroppen, der minder meget om forelskelse. 

Næste gang skulle du måske dele chokoladen med din mand, inden I går i seng – måske med jordbær?

6. Nødder

Ligesom mørk chokolade får de mest almindelige nøddesorter dig til at udskille endorfiner, så du får det dejligt i kroppen, men nødder indeholder også aminosyren l-arginin. Dette stof udvider blodårerne, så blodet bedre kan strømme ned mod kønsorganerne, hvilket er med til øge din seksuelle ophidselse og gøre dine orgasmer mere intense. 

7. Blåbær

Hvordan og hvor hurtigt blodet pumpes rundt i kroppen, har meget at sige om din sexlyst (og intensiteten af dine orgasmer), og her er blåbær din lille hjælper, fordi de netop får blodet til at strømme hurtigere! Desuden får deres store indhold af antioxidanter dig til at føle dig meget mere sexet. Og så indeholder de også dopamin, som stimulerer hjernens nydelsescenter – uh la la.

8. Vandmelon

Vandmeloner indeholder en aminosyre, der kaldes l-citrullin. Dette stof er med til at udvide blodkarrene, så blodet nemmere strømmer rundt i kroppen og selvfølgelig også til kønsorganerne, der kan give dig en bedre orgasme ligesom blåbærrene. Og så har vandmelon det plus, at det er vanddrivende, så du ikke bliver oppustet – lækkert!

Kilde: Womansday.com

Du vil (garanteret) også kunne lide