Far og datter
© iStock

Derfor spiller din far en meget større rolle i dit liv, end du tror

Det er ikke kun mor, der er den bedste i verden – din far har nemlig påvirket dit liv på måder, du ikke forventede.

4. oktober 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Da du voksede op, brugte du din mor meget, da du skulle lære om, hvad det vil sige at være kvinde. Især i dine teenageår brugte du hende til at lære dig om menstruation, og om hvordan din krop udviklede sig. 

Der kunne din far ikke rigtig være med, men han var stærk på nogle andre punkter og spillede en mindst lige så vigtig rolle i dit liv – ja, faktisk mere vigtig, end du måske gik rundt og troede.

Din far har formet dig

Ifølge en amerikansk læge ved navn Gary Brown var din far et vigtigt element allerede meget tidligt i dit liv. Det var nemlig ham, der var essentiel, da du skulle opbygge dit selvværd, dine værdier, din seksualitet og dit forhold til andre mennesker. 

En undersøgelse fra Journal of Family Psychology bakker dr. Browns argument op og viser, at piger, som er vokset op i et hjem, hvor deres far har været til stede, har mindre tendens til at udvikle angst eller depression, når de bliver voksne. Faktisk bliver de mere psykisk stabile, og de er har i øvrigt mindre tendens til at blive sultne – om det var, fordi han gav os smag for bøf med løg og alle mulige andre lækre retter, som vi fylder os med nu, ved vi ikke.

Da du blev teenager

Teenageårene er en halvforvirret tid, og vi husker alle, hvilke tåkrummende situationer der kom ud af det, og alt var generelt pinligt – der var det altså bare nogle gange bedst at snakke med far om det. 

En undersøgelse publiceret af Journal of North American Psychology viser, at teenagepiger, der har hjertevarme og involverede fædre, har større selvværd og er generelt mere tilfredse med deres liv i forhold til de piger, der ikke har haft samme forhold til deres far. Og den følelse vil holde langt ind i deres voksenliv. 

I tilknytning til dette viser endnu en undersøgelse, at en teenagepiges forhold til sin far kan have noget at gøre med, om hun udvikler en spiseforstyrrelse eller ej i den periode.

Så næste gang du besøger din far, så husk at sige tak, for at du er blevet den fantatiske kvinde, du er!

Kilder: Womansday.com

Du vil (garanteret) også kunne lide