© Creativecommons.org

Derfor skal du spise toppen af dine jordbær

Du har sikkert også lært, at den grønne top på de røde bær skal fjernes og kasseres. Men faktisk bør du spise jordbærtoppen! Læs hvorfor her

27. juni 2016 af Sørine Theen Nørreslet

Et jordbær om dagen

... giver sommersmagen! For rigtig mange af os, er smagen af søde, friske jordbær lig med sommer i Danmark. Vi har tidligere fortalt, hvordan du bedst tørrer dine jordbær med din trofaste føntørre, og nu får du forklaringen på, hvorfor du faktisk bør spise den grønne top på dine jordbær.

For sund til at smide ud

Du er sikkert vant til at klargøre dine jordbær ved at give dem en tur under den kolde hane, hvorefter du nipper den grønne top af og tørrer dine bær, inden de er klar til at komme i munden. Og nu til fejlen: Den grønne top, du har nippet af, skal ikke ende sine dage i skraldespanden, men i stedet i din mave!

Jordbærtoppen – altså de små, grønne blade for enden af dit jordbær – har vist sig at have et sæt rigtig gode egenskaber. Ifølge Purewow.com er jordbærtoppen både god mod mave- og ledsmerter, og så smager de grønne jordbærblade faktisk slet ikke så ringe endda.  

Men hvordan skal den så spises, den jordbærtop?

Godt du spørger! Læs med her, hvor vi har samlet tre gode forslag til, hvordan du sætter de sunde jordbærblade på menuen.

Frugtvand: Rens jordbærbladene og smid dem i en karaffel med vand. Det vil give vandet en svag sød smag.

Smoothies: Hvem elsker ikke en god, sund og kølende smoothie på en varm sommerdag? I stedet for kun at komme selve jordbærret i din smoothie, kommer du hele herligheden i – altså inklusiv den grønne top. Det vil kun give din smoothie mere smag og flere sunde egenskaber. Det er da en win win-situation, der vil noget!

Te: Brug friske eller tørrede jordbærblade, gerne økologiske, i din te. Du skal bare tage de friske eller tørrede blade og dumpe dem i kogende vand i et par minutter. Fjern dem, før du skal drikke din te, som vil være både sød og sund.

Måske er du interesseret i...

Seneste