Kvinde og barn leger i de nedfaldne blade i efteråret
© iStock

Derfor skal du glæde dig over efteråret

Der er masser af grunde til, at efteråret skal være din nye yndlingsårstid!

22. september 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Det danske sommervejr er ikke altid noget at råbe hurra for, og alligevel kan vi godt begynde at savne det, når efteråret trænger sig på med det koldere vejr, mørkere dage og (fortsat) en hel masse regn. For i det mindste var der lyst, når vi vågnede om morgenen, dengang det stadig var sommer. 

Sådan er vi nogle, der har det, når efteråret nærmer sig - men efteråret har faktisk også en hel masse gode ting at byde på, som vi alle godt kan begynde at glæde os til! 

1. Du kan pakke dig ind i tørklæde, vanter, støvler og strik. Selvom vi elsker vores krop, så er det nu rart, at vi bare kan pakke os ind i stort og varmt strik.

2. Det er alt for koldt udenfor til rent faktisk at lave noget. Derfor kan du med god samvittighed krølle dig sammen under et tæppe med en god bog.

3. Glæden ved de varme drikke. Vi elsker kaffe! Og der er intet som koldt vejr til at få kaffe og te til at smage fantastisk!

4. Det er endnu en grund til at tage på café! Fordi efteråret er de varme drikkes årstid, så er det bare endnu en grund til at tage din datter eller gode veninde under armen og hygge jer på en café med en kop varmt et-eller-andet. Eventuelt udenfor, hvor I kan mærke den friske kulde i jeres kinder, mens koppen med den varme drik holder jeres hænder lune. 

5. Verden forvandler sig til noget ud af et Jackson Pollock-maleri. Bliv forundret over synet af naturen, der skifter fra grøn over i rød, gul og brun. 

6. Du får lyst til at gå ture i skoven. Skoven er et af de smukkeste steder at befinde sig om efteråret. Så selvom efteråret bringer koldere vejr, bringer det også dig ud i naturen og giver dig nogle ekstra point på motionskontoen. 

7. Leg i naturen. Hvis du har små børn, kan du glæde dig over at se dem lege i de nedfaldne blade – og komme lidt væk fra diverse skærme, de ellers ofte er klistret til.

8. De hyggelige aftener. Det er ikke altid nemt at komme op om morgenen, når det er mørkt udenfor. Men efterårets mørke aftener er en perfekt undskyldning for at skabe hyggestemning med stearinlys og måske et spil med familien.

9. Kom tættere på hinanden i familien. Sommeren er fyldt med diverse aktiviteter, der spreder dig og din familie ud til forskellige arrangementer. Om efteråret holder vi os mere hjemme, og du kan virkelig hygge med din familie og komme dine børn (og mand) nærmere.

10. Alle de lækre efterårsretter. Suppe, steg og rødvin i maden (og i glasset). Når kulden trænger sig på, lægger vi gerne sommerens lette salater på hylden og skifter den kølige hvidvin i glasset ud med rødvin. Lad hyggen begynde

Du vil (garanteret) også kunne lide