Appelsiner
Vidste du, at appelsinskallen er nyttig for mange ting? © Getty Images

Derfor skal du gemme appelsinskallen

Stop med at smide appelsinskallerne ud – de kan være ganske nyttige! Her får du 5 gode tips

21. november 2016 af Jane Hansen

1. Fjern lugten fra sure sko

Ildelugtende sko er noget, vi alle kender til, og der findes et utal af måder, hvorpå du kan fjerne luften. Appelsinskal er en af dem, og det kan gøres på en ganske enkel måde: Tør appelsinskallerne, og opbevar dem i en lille stofpose. Læg posen i skoene, og vupti – lugten forsvinder.

2. Kemikaliefrit rengøringsmiddel til hele hjemmet

Du behøver ikke ty til kemikaliefyldte rengøringsmidler, når du skal gøre hjemmet rent. For du kan nemlig lave en blanding af eddike og appelsinskaller, som både rengør og dufter helt fantastisk.

Så enkelt er det: Alt, du behøver, er en kasse, skål eller balje med tætsluttende låg, appelsinskal og hvid eddike. Hæld appelsinskaller i, til den er halvfyldt. Derefter fylder du den op med hvid eddike og lukker tæt. Stil blandingen et mørkt sted i to uger. Herefter skal du si blandingen og hælde den op i en sprayflaske, og nu har du et velduftende universalrengøringsmiddel. 

3. Fjern lugten fra affaldet

Dette geniale trick fjerner den grimme lugt, der ofte er i skraldespanden: Læg appelsinskræl i bunden, inden du kommer en ny pose i, og du får en frisk lugt fra affaldsspanden.

4. Få en frisk duft fra køleskabet

Appelsinskallerne sikrer dit køleskab en frisk duft på den mest simple måde: Fjern frugten fra en halv appelsin, fyld den lille skræl-skål med salt, så har du en helt kemikaliefri løsning til at holde køleskabet velduftende. 

5. Bland appelsinskal med brændet

Hvis du vil sprede en skøn duft i hjemmet, når du tænder brændeovnen, så skal du ty til appelsinskallen. Hvis du lader et par appelsinskaller tørre i en skål et par dage og smider dem ind til brændet, så får du en forfriskende og liflig duft af appelsin i hjemmet.

Du vil (garanteret) også kunne lide