Kvinde bander i trafikken
© iStock

Derfor er det faktisk GODT, hvis du bander meget

Er du en af dem, som slynger liiidt for mange bandeord ud? Det skal du ikke længere være flov over – det siger nemlig noget helt specielt om din personlighed

13. januar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

En af de ting, du skal elske ved at være 40+ er, at du er ligeglad med, hvad andre tænker om dig. Måske har du (endelig) også accepteret, at dit sprog indeholder lidt for mange bandeord, når de andre ikke kan finde ud af at køre i trafikken ...

Selvom det er svært at lære børnene, at man ikke må bande, når du selv bander, har du lært at sige pyt, for det er nu engang, sådan du er – og heldigvis for det! Og nu viser undersøgelser, at du slet ikke bør være flov over at bande. Brug af bandeord i dit sprog betyder nemlig, at du har nogle helt specielle personlighedstræk. 

Folk, der bander, er mere ærlige

En undersøgelse, der er lavet af University of Cambridge, viser, at folk, som bander, er mere ærlige. 276 personer deltog i undersøgelsen, hvor de blandt andet blev spurgt om deres brug af bandeord, mest brugte bandeord, og hvor ofte de bandede i deres sprog og på skrift.

Undersøgelsen viste, at hvis du bruger et filter i dit sprog, bruger du sandsynligvis også et filter på de ting, du siger. 

Dem, som derimod bander og ikke bruger et filter i deres sprog, siger i højere grad, hvad de tænker er rigtigt og er dermed mere ærlige.

Intelligente mennesker bruger flere bandeord

En anden undersøgelse, som er offentliggjort af ScienceDirect, viser derudover, at intelligente personer bruger flere bandeord. Testpersonerne i undersøgelsen skulle nævne så mange bandeord som muligt inden for et minut, og overraskende nok havde dem, som kunne nævne flest, også en højere IQ. 

Så alt i alt ser det altså ud til, at du både er ærlig og intelligent, hvis du bander meget. Det tager vi til os, selvom det måske betyder, at vi skal til at dyrke hjernegymnastik ved at liste så mange bandeord op som muligt! Mon vores teenagere synes, vi er pinlige, hvis vi begynder at duellere i sporten derhjemme?

Du vil (garanteret) også kunne lide