Berit Meland
© Ditte Capion

Derfor elsker jeg min 40+ krop!

Din kloge krop fortæller, hvem du er, og hvordan du har det. Hvis du lytter til den. Mød Berit der har besluttet sig for ikke at bekymre sig om, hvad andre synes om hendes udseende

24. maj 2018 af Karen Greve

Berit Meland (48) er gift og mor til Arthur på 15, Viktor Elias på 11 og Rebekka på 8 år. Berit er operasanger.


Jeg elsker min styrke og min blødhed

Jeg er en ægte viking. Jeg er født i Norge, og selv om jeg efterhånden har boet størstedelen af mit liv i Danmark, så er der nok stadig noget fjeldabe, som skinner igennem. Jeg opfatter min krop som på én gang stærk og meget feminin. Som barn lagde jeg arm med drengene, og selv om jeg var en vild pige, brækkede jeg aldrig noget. Den kropsstyrke har jeg stadig. Jeg var sent udviklet, men i gymnasiet eksploderede min krop i former, og nogenlunde samtidig tog jeg en vigtig beslutning. Det var en periode med en masse sladder og bagsnak, og jeg besluttede, at jeg ikke gad bekymre mig om, hvad andre sagde om mig. Jeg ville være tilfreds med mig selv. Det var en lettelse, og jeg har holdt fast i det lige siden. Jeg er glad for mine bryster, min bagdel og mine øjne. Jeg klæder mig feminint, gerne i kjoler, og jeg gør altid noget ud af hår og makeup. 

Kroppen gemmer på de minder og chok, vi har med os fra vores barndom og ungdom. Jeg mistede min stemme, da jeg var i 20’erne og følte, at jeg havde en stram slange om halsen, og jeg er operasanger, så det var et stort problem. Jeg var nødt til at gøre noget ved det, og det blev starten på mange års selvudvikling. Jeg gik i terapi og fandt ud af, at jeg blev nødt til at løsne op for nogle gamle følelser for at kunne synge igen. For mit vedkommende handlede det blandt andet om, at jeg altid har været den stærke pige. Som barn var jeg ofte syg med ørepine, og jeg prøvede altid at være stærk i de situationer, fordi min mor blev så bekymret. Det var svært for mig at turde være sårbar, så den balance har jeg skullet finde frem til som voksen. Den erfaring betød, at jeg tidligt forstod, hvordan kroppen afspejler vores indre. 

Mød 4 andre kvinder, der elsker deres 40+ krop, i Magasinet Liv, der er på gaden netop nu!

Forandringer efter de 40 mærker jeg mest på maven, som er lidt blød. Det handler nok også om, at jeg har fået tre børn. Især den sidste har sat sig på min mave. Desuden har jeg fået læsebriller, det er også en markant forandring, men ellers føler jeg ikke alderen trykke. Jeg kan godt blive fristet til at få fjernet den bekymringsrynke, jeg har mellem øjenbrynene, men det tror jeg ikke, at jeg skal. Jeg må stå inde for det budskab, jeg brænder for at dele: At hvis du lytter til din kerne og er tro mod dig selv, så har du en smuk udstråling.

Jeg er frodig og farverig og vil ikke ligne andre. Hvis nogen siger til mig, at jeg ikke kan gå i en bestemt kjole, fordi mine lår er for store, tager jeg især den kjole på! Du kan alligevel aldrig gøre alle glade, så jeg prøver ikke at leve op til andres forventninger. Jeg er taknemmelig for det, jeg har at byde på, og jeg sammenligner mig ikke med andre. Hvorfor skulle jeg gå efter mænd, som vil have tynde piger? Der er en til os alle.

Jeg er livsnyder og spiser, hvad jeg har lyst til. Slankekur bruger jeg ikke. Jeg har bare besluttet, at jeg spiser det, min krop siger, at jeg skal have. Også rødvin og croissanter. Hvis jeg bliver meget større, end jeg plejer, så træner jeg lidt mere. 

Mit motto er: ‘Be brilliant’. Det handler om selvværd. Hvorfor skal vi være opmærksomme på alt muligt uden om os i stedet for at lytte til det, som er inden i os? Jeg synes, at mange mennesker går og begrænser sig selv, tilpasser sig nogle omgivelser og forventninger. Det gælder om at finde ud af, hvem du er, og udleve dit talent, se din egen kvalitet. ‘Be brilliant’! Det betyder ikke, at du skal være selvoptaget, men du skal åbne for din egen skattekiste og være den smukkeste udgave af dig selv både udenpå og indeni. Det ville gøre verden til et bedre sted!”

Mød 4 andre kvinder, der elsker deres 40+ krop

I Magasinet Liv 6, der nu er på gaden, kan du møde 4 andre inspirerende kvinder, der ligesom Berit er landet i hver deres unikke kropshistorie. Og som aldrig har sat mere pris på deres krop end nu. Så skynd dig ned og få fingrene i det nye Magasinet Liv!

Magasinet Liv
© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide