Barn sover
© iStock

Derfor bør du snuppe dine børns tablet inden sengetid

Det er ikke sikkert, du bliver populær, men nu viser en ny undersøgelse, hvor skadelige smartphones og tablets er for børn, lige inden de skal sove

11. januar 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Du gør det sikkert selv. Hiver smartphonen eller tabletten frem inden sengetid for enten lige at tjekke mailen, se opdateringerne på Facebook eller slappe af til et afsnit af din yndlingsserie

Men hvis dine unger ligger med telefonen eller iPad'en i sengen, inden de skal sove, kan det rent faktisk skade deres søvn markant.  

Det kommer nok ikke som en overraskelse, men en ny undersøgelse viser, hvor meget smartphonen og tabletten rent faktisk påvirker børns søvn i negativ retning. 

Sover for lidt og for dårligt

Det viser sig, at de børn, som har adgang til enten en smartphone eller tablet minimum tre gange om ugen, har 88 procent større risiko for ikke at få nok søvn. Børn bør ifølge undersøgelsen få minimum 10 timer søvn hver nat, mens unge bør sove mindst 9 timer.

Undersøgelsen fra Jama Internal Medicine tager udgangspunkt i data fra 20 forskellige studier, som til sammen inkluderer mere end 125.000 børn i alderen 6 til 18 år. Udover den øgede risiko for ikke at få nok søvn, har børnene, der bruger en smartphone eller tablet inden sengetid, også 53 procent større risiko for, at kvaliteten af deres søvn er dårlig.

Snup telefonen fra ungerne!

Børnene behøver ikke at bruge smartphonen eller tabletten inden sengetid, før apparaterne kan skade søvnen – så længe de er i rummet, hvor barnet sover, kan de påvirke barnets søvn i negativ retning.

Ben Carter står bag undersøgelsen, og han har især én vigtig pointe til forældrene: Snup telefonerne fra ungerne! Forskeren mener, at det skal være helt acceptabelt, at forældrene tager både smartphones og tablets fra børnene inden sengetid, så deres søvn ikke tager skade.

Er dine børn også en smule afhængige af internettet? Læs denne artikel, som guider til at komme afhængigheden til livs.

Du vil (garanteret) også kunne lide