Ann-Kirstine Simonsen og Jesper Kingo Lund
© Stine Heilmann

De skruede op for samværet i deres forhold og blev et stærkere par!

De har været kærester siden 1990, men for seks år siden skruede Ann-Kirstine og Jesper op for samværet. De etablerede fælles firma, og det har kun gjort dem stærkere som par. Plus det, at de traf en beslutning om at være sammen uden børn, da de ikke kunne få dem

29. marts 2018 af Karen Greve

Ann-Kirstine Simonsen (52) er gift med Jesper, har været gift før og har ingen børn. Hun ejer firmaet JA Micro sammen med Jesper.

Jesper Kingo Lund (51) ejer firmaet JA Micro sammen med Ann-Kirstine.

Hvordan fandt I sammen? 

Jesper: “På min første arbejdsdag på Den Blå Avis i 1987 lagde jeg mærke til Ann-Kirstine på etagen under mig. Jeg vidste ikke, hvad hun hed, men hun havde stort krøllet hår og grønne cowboybukser på. Vi var altid i nærheden af hinanden til fester, men mere skete der ikke, for vi var begge i andre forhold. Da jeg blev single et par år senere, fik jeg arrangeret, at Ann-Kirstine blev inviteret til en kundereception i Frederiksværk, så vi kunne køre derop sammen. Kort efter inviterede jeg hende på en date.” 

Ann-Kirstine: “Jesper er den sjoveste mand i verden. Han tager altid fusen på mig, fordi han sjældent siger det, du lige forventer. Og jeg holdt øje med, hvem han dansede med til festerne på avisen. Men jeg havde ikke luret, at han fik arrangeret den tur til Frederiksværk for min skyld.” 

Jesper: “Senere har vi arbejdet hver for sig i forskellige job, men nu vi er fælles om et kæmpe engagement i at udvikle vores firma, JA Micro. Vi elsker begge at sælge. Det er det bedste job!” 

Hvordan har I forandret jer med tiden? 

Ann-Kirstine: “Jesper er blevet mere fokuseret. I starten kunne han foreslå alle mulige vilde ting. En sommerdag ville han købe en vandscooter, og jeg satte mig ned og tudede, fordi jeg helt lavpraktisk bekymrede mig om pengene og om, hvor den scooter skulle stå.” 

Jesper: “Det var bare en spontan idé, og der kender Ann-Kirstine mig bedre i dag. Jeg synes ikke, at hun har forandret sig. Hun er stadig målrettet og organiseret, og det har jeg en kæmpe respekt for. Og der findes ikke en bedre sælger end Ann-Kirstine.” 

Ann-Kirstine: “Mener du det? Det vidste jeg ikke. Jeg har altid følt, at jeg har en lidt trekantet personlighed. Tidligere kærester har altid prøvet at lave mig om. Jeg har altid været taknemmelig for, at Jesper gav mig plads til at være denne her lidt mærkelige person.” 

Jesper: “Det at starte et firma sammen har helt klart styrket vores forhold.” 

Ann-Kirstine: “Ja, vores firma er vores legeplads. Tænk, at vi er så heldige, at vi deler vores hobby og passion. Hvis jeg har været i teateret med nogle veninder, kan jeg nærmest løbe hjem til Jesper, fordi jeg skal fortælle om en idé, jeg har fået. Vi er blevet mere afhængige af hinanden end nogensinde før, men på en skabende og sjov måde.” 

Hvad er ellers jeres styrke som par? 

Ann-Kirstine: “Vi har tillid til hinandens evner. Jesper er loyal, det ved jeg bare, og samtidig kan vi også vise os svage over for hinanden.” 

Jesper: “Vi kommer aldrig i en situation, hvor vi ikke bakker hinanden op. Jeg har altid haft en stor frihedstrang. Hvis jeg gerne vil rejse med gutterne på en weekendtur, og der ikke er noget i kalenderen, skal jeg ikke spørge Ann-Kirstine om lov.” 

Ann-Kirstine: “Det er det samme for mig. Jeg sætter pris på min frihed. Og vi er jo kun forpligtet i forhold til hinanden ...” 

Jesper: “Vi har tidligere prøvet at få børn, men det er ikke lykkedes.” 

Ann-Kirstine: “På et tidspunkt sagde jeg bare, at jeg simpelthen ikke orkede mere. Det var hårdt, at vi ikke kunne få børn, men det var befriende at tage beslutningen om, at så bliver det bare sådan. Det giver en anden dimension i kærlighedslivet at nå til den konklusion, at vi er sammen, fordi vi vil hinanden. Ikke fordi vi har børn, men alene fordi det er det eneste sted, vi ønsker at være.” 

Jesper: “Men vi har et bonusbarn …”

Ann-Kirstine: “Ja, min kusines datter, Victoria, som er otte år. Hun kom fra Spanien til Danmark med sin mor som etårig. De havde ikke meget netværk her, så min kusine spurgte, om vi ville være familie for Victoria. Vi er blevet reserveforældre og har hende cirka en weekend hver måned.” 


Du kan læse meget mere om parforhold i Magasinet Liv nr. 4, der er på gaden netop nu.

Hvad har været jeres største krise? 

Jesper: “Før vi startede vores eget firma, var jeg partner i en stor virksomhed, som fra den ene dag til anden blev lukket. Det var hårdt, og der var det vigtigt for mig at sparre med Ann-Kirstine om min fremtid. Hun stillede mig alle de rigtige spørgsmål, så jeg kom videre.” 

Ann-Kirstine: “Og jeg havde et træls år, lige efter jeg fyldte 40, hvor jeg var syg. Vi vidste ikke, hvad jeg fejlede. Det viste sig at være en udposning på min hypofyse, som jeg fik opereret væk. Inden operationen var jeg bange for at blive en grøntsag og bange for, at Jesper ikke ville være kæreste med mig mere. Ens tanker kan stikke helt af i dårlig energi.”

Jesper: “Da Ann-Kirstine var syg, var jeg med til samtaler hos lægen, så vi altid var to om at høre og forstå det, der blev sagt, og faktisk er det noget, vi bruger i dag, når vi er hos kunder: At vi er sammen om at lytte og stille spørgsmål.” 

Hvad irriterer jer, helt ærligt, grænseløst ved hinanden? 

Ann-Kirstine: “Jeg er et planlægningsmenneske og lever altid lidt ude i fremtiden. Jesper får mig til at slappe af og være mere i nuet. Han er min mindfulness. Den anden side af medaljen er, at han er kaospilot. Der er smårod i krogene, og det kan drive mig til vanvid.” 

Jesper: “Der er én irriterende ting ved Ann-Kirstine, som jeg tror, mange mænd kender: Det med at stå i et andet rum og råbe om et eller andet, og så skal manden komme drønende. Der kunne Ann-Kirstine jo komme ned til mig. Ikke?” 

Hvad har I lært af hinanden? 

Ann-Kirstine: “Da jeg mødte Jesper, havde jeg været gift før, og tænkte: Det virker ikke. Jeg sagde til Jesper, at jeg ikke ville komme til at elske ham mere, fordi vi havde en skriftlig kontrakt. Men da vi skulle starte vores firma for fem år siden, var det skatteteknisk praktisk, så vi gik på rådhuset, og efter vielsen måtte jeg sidde på en bænk og sunde mig lidt, fordi det var så stort.” 

Jesper: “Jeg troede slet ikke, at jeg ville blive nervøs, men er du sindssyg, det blev jeg da. Vi har fejret vores bryllupsdag hvert år siden. Fordi det betyder meget for os.” 

Hvorfor er vi egentlig i vores parforhold?

Nogle gange kan det være sundt at stille sit parforhold spørgsmålet: Hvorfor er vi egentlig sammen? I Magasinet Liv 4, der nu er på gaden, kan du læse flere modige pars svar på lige netop det spørgsmål. Så skynd dig ned og få fingrene i det nye Magasinet Liv!

© Ditte Capion

Du vil (garanteret) også kunne lide