Bruce Springsteen fortæller i et interview om sin depression.
© Wenn

Bruce Springsteen om sin depression: "Den forlader dig aldrig"

Når han står på scenen, udstråler han oceaner af overskud, men inderst inde gemmer Bruce Springsteen på en yderst følsom side

9. september 2016 af Maria Broe Trustrup Hansen

Stærke mænd kan også have et ømt punkt. Udfordringer, som de arbejder med, og svære følelser, som de prøver at kontrollere.

Rockstjernen Bruce Springsteen er ingen undtagelse. I et interview med Vanity Fair fortæller han åbent og ærligt om sin depression, som han har levet med i årevis.

“Ligemeget hvem du er, og hvor du har været, forlader det dig aldrig,” fortæller Springsteen i interviewet.

Depression kan ramme alle

Det er langt fra første gang, at kendte personligheder åbner op og fortæller om deres depression

Brad Pitt led eksempelvis af en depression, som kun blev værre af, at han røg alt for meget hash. 

Også Gwyneth Paltrow har været ramt. Hun fik en fødselsdepression, da hendes søn kom til verden i 2006. I stedet for at blive mødt med en lykkelig moderfølelse, blev hun ramt af et mørkt kapitel i hendes liv. 

Frygter at ende som sin far

Interviewet i Vanity Fair er lavet i forbindelse med Bruce Springsteens nye bog Born to Run, som bliver udgivet i slutningen af september.

I bogen beskriver Springsteen, at mange i hans familie har lidt af psykiske sygdomme. Blandt andet paranoia, angst og depression.

Springsteens far var særligt ramt, og Bruce fik aldrig et tæt forhold til ham. Bruce Springsteen fortæller ærligt i bogen, at han er bange for, at sygdommen får lige så stor magt over ham, som den gjorde med faren. 

Terapi og antidepressiver kan hjælpe

Siden 1991 har Bruce Springsteen været gift med Patti Scialfa. Hun fortæller, at det har været en god proces for hendes mand at skrive om sin depression i bogen:

“Mange gange løser man noget, som man prøver at finde ud af, ved at skrive om det.”

Rockstjernen kæmper stadig med sin depression, og han får blandt andet hjælp til at komme sygdommen til livs med terapi og antidepressiver.

Depression kan komme i mange former og styrker. Symptomerne kan eksempelvis være træthed eller følelsen af, at alting er ligegyldigt. Her kan du læse om fem faresignaler, som du skal holde øje med

Du vil (garanteret) også kunne lide