Loppemarked
© iStock

Bliv en loppemarkedshaj

Det er loppemarkedssæson, og vi har den vildeste loppemarkedshaj på redaktionen! Journalist Louise Thorsted ­giver dig sine gennemtestede tips til at gøre kup.

23. april 2015 af Louise Thorsted

Derfor skal du afsted
“Sidste år var jeg på over 50 loppemarkeder. Jeg købte min vinterjakke i april og næste sommers sandaler i oktober. Mit motto er blevet: ‘Jeg fortryder kun det, jeg ikke køber’. Af samme grund ender jeg også med lidt mere, end vi har brug for hjemme hos os. Som så bliver afsat på en stand i løbet af ­sommeren,” siger Louise Thorsted.

7 tips til at gøre et kup! 

  • Book tidligt: Book din stand på loppe­markedets hjemmeside, og gør det allerede i starten af sæsonen, for der er rift om dem. Fortryder du, er din stand ikke svær at afsætte igen.

  • Kom først fra start: Faktisk så snart, markedet åbner. Allerede her vil der være nogen at købe af eller kunder til din biks. Det er på det her tidspunkt, de professionelle indkøbere og guldgravere står på spring.

  • Hav alle byttepenge med: Det er så sølle at stå og prutte ned til en femmer og så betale med en 200-kroneseddel. Det kan lige­frem ødelægge en handel ikke at have lige penge. Så hav byttepenge i alle størrelser med. Heldigvis er mange begyndt at acceptere Mobilepay. Download appen, inden du tager af sted. 

  • Prut ikke for enhver pris: Jeg har ikke gode erfaringer med at prutte. Folk kan blive fornærmede, og det ødelægger min købsoplevelse. Vil du alligevel forsøge dig, så rund fornuftigt ned, og tro ikke, at du skal ud i mange prutte-runder – du er ikke på bazar i Mellemøsten. Finder du flere ting og beder om en samlet pris, får du ofte en bedre pris.
  • Husk shoppenet eller poser: Dine hænder skal være frie til at rode i kasser og bunker. En bumbag til dine penge og en rygsæk til dine fund kan være en god investering.

  • … og en madpakke: 40 kroner for en sandwich og en 20’er for en vand i en kiosk i nærheden føles som en million, når du kan få en designerkjole for samme pris.

  • Vælg dit selskab med omhu: Tager du på marked med en veninde, der minder for meget om dig selv, kan I risikere at falde for de samme ting. Som sælgere ender I måske med at købe hinandens ting – og det kunne I jo lige så godt have gjort derhjemme. Hold hinanden op på, at I er der for at få plads og råd til nye kup.

Find et marked nær dig på:

Og på disse apps:

Artiklen er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 40.

Du vil (garanteret) også kunne lide