Anne Dorthe Sejer
© Thomas Dahl

Anne fik nye bryster som 48-årig

Vi skal have dem, som vi vil have dem! Anne tog beslutningen om at få lavet større bryster og føler nu endelig, at hun ser feminin ud i en T-shirt

29. april 2018 af Karen Greve


Anne Dorthe Sejer (53) er gift og mor til Micki på 28 og Valdemar på 14 år. Hun er medejer af en blomsterbutik.

Et andet tyngdepunkt i kroppen

"Den dag jeg fik nye bryster, gik en drøm, jeg havde haft i mindst 10 år, i opfyldelse. Jeg har altid haft en spinkel og drenget krop og har savnet former. Jeg tænkte, at jeg ville føle mig mere kvindelig med større bryster. Da det skete, var det en stor forandring, som jeg skulle vænne mig til, fordi jeg gik fra en lille A-skål til en F-skål. Men jeg er glad for det. Meget. 

Det er fem år siden, jeg endelig tog skridtet. Jeg var 48 år, og en efterårsmorgen stod jeg tidligt op, og med en veninde ved min side kørte jeg til Sverige til en klinik i Malmø, som jeg havde fået anbefalet af flere veninder. 

Jeg var ikke nervøs, for jeg havde været til forundersøgelse og var helt tryg ved lægen, som skulle operere mig. Han var nørdet og grundig på en klinisk, professionel måde, og alt gik lynhurtigt på selve dagen. Det var rart, at ingen spildte tiden. 

Lægen tegnede streger på min krop, og vi talte forløbet igennem. Jeg fik et par beroligende piller, og knap en halv time efter lå jeg på operationsbordet. 

Jeg skulle have silikone ind ved armhulen, og jeg tror nok, at operationen tog et par timer. Jeg vågnede op på en hvid stue med udsigt til havet og kiggede straks ned ad mig selv. Jeg var lidt groggy og selvfølgelig øm om brysterne, og mine lymfekirtler var hævede, men jeg var ikke dårlig. 

Det vildeste øjeblik var, da jeg kort efter rejste mig fra sengen. Jeg havde pludselig et andet tyngdepunkt i min krop, og det skulle jeg lige vænne mig til. Jeg tror godt, man kan sige, at jeg ikke var jublende lykkelig lige i det øjeblik, men det var heller ikke sådan, at jeg fortrød. Jeg stolede på, at mine bryster ville blive præcis som de brystimplantater, jeg havde prøvet på forhånd. 

Min veninde blev hos mig til om aftenen, og vi gik en lille tur i området. Jeg overnattede, og dagen efter kom min mand og hentede mig. 

Egentlig var han imod projektet. Han syntes ikke, jeg behøvede det, og han var bekymret for, at der skulle ske mig noget under operationen. I dag tror jeg, at han tværtimod er ked af, at han har holdt mig tilbage så længe. Han kan se, at det var det rigtige for mig. 

Men han var ikke den eneste, der var imod. Min mor var nervøs for, om jeg ville komme til at ligne en type som Pamela Anderson, og min søster var også bekymret

"Efter mine graviditeter blev mine bryster mindre end nogensinde"

Det er ikke sådan, at jeg tænkte meget på at få større bryster som ung. Men da jeg blev gravid, oplevede jeg at få store brys ter, og jeg følte mig kvindelig og godt tilpas. Men efter mine graviditeter blev mine bryster mindre end nogensinde, og jeg har oplevet som voksen kvinde et godt stykke over 40 år, at folk kaldte mig ‘pige’. På et tidspunkt, hvor jeg helt naturligt gerne ville ses som kvinde.

De reaktioner, jeg har oplevet bagefter, er meget forskellige. Der er dem, som bliver forargede og i hvert fald aldrig selv kunne finde på at få lavet noget. Og så er der andre, der spørger nysgerrigt ind til detaljerne. Har jeg valgt runde eller dråbeformede bryster for eksempel?

Jeg har været meget åben. Der er ikke noget at skjule, og jeg valgte dråbeformede, fordi runde bryster bliver meget unge, og de andre passer bedre til min spinkle krop. 

Jeg har også opdaget, hvor mange mænd der stirrer på bryster. Det er ikke mig, de kigger på, men de kigger. Også selv om jeg er opmærksom på ikke at være i nedringede og stramtsiddende overdele. Det kommer let til at se vulgært ud, og det er jeg bestemt ikke interesseret i.

Det gode er, at jeg i dag kan se feminin ud i en T-shirt. Det har jeg aldrig kunnet tidligere. Til gengæld er det lidt sværere at ligge på maven, når jeg dyrker yoga. Men det har jeg vænnet mig til."

Her er jeg i dag

“Mine bryster har været det hele værd. Både operationen og pengene. Jeg betalte 42.000 kroner i alt, og jeg har selv sparet sammen. Det tog en måneds tid, før hævelsen faldt, og ømheden forsvandt. 

I starten havde jeg brug for at kigge mig i spejlet ret ofte for at vænne mig til mine nye former. Nu føles de helt normale, og jeg har ikke mistet nogen følelse i brysterne. 

For mig har det været den rigtige beslutning. Det er ikke sådan, at jeg var ulykkelig og er blevet lykkelig. Nye bryster kan ikke fikse dit liv på den måde. Men jeg føler mig smuk og kvindelig. Præcis som jeg ønskede mig.”


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 4.

Seneste

Måske er du interesseret i...