Amal Clooney går i retten mod ISIS
© Wenn.com

Amal Clooney vil hjælpe tidligere sexslaver

George Clooneys kone er sejere end de fleste, og nu går hun i retten for at hjælpe misbrugte piger og kvinder

20. september 2016 af Maria Broe Trustrup Hansen

23-årige Nadia Murad er en af de mange kvinder, som er blevet solgt som sexslave til terrororganisationen ISIS. Nadia Murad blev brændt med cigaretter, og hun blev misbrugt, indtil hun var bevidstløs. Hver eneste dag var et mareridt fyldt med fysiske og psykiske overgreb.

Nadia Murad overlevede, og i dag er den irakiske kvinde ude af sit fangenskab.

George Clooneys kone, Amal Clooney, har nu taget Nadia Murad under vingerne, og sammen vil de to modige kvinder gå i retten mod ISIS. 

Amal Clooney går i retten mod ISIS

Amal Clooney taler om retssagen hos FN.

© Wenn.com

I fredags talte Amal Clooney om sagen hos FN i New York.

“Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at jeg er stolt af at være her, men det er jeg ikke. Jeg skammer mig som menneske over, at vi ignorerer deres råb om hjælp," sagde Amal Clooney.

Nadia Murad tilhører Yadizi-folket, som ISIS forfølger og dræber. I retten vil Clooney og Murad blandt andet kæmpe for retfærdighed for de mange Yadizi-mennesker, som er blevet dræbt af ISIS i Nordirak.

"Det her er ikke en joke"

Amal Clooney er menneskerettighedsadvokat. Hun mener ikke, at kampen mod ISIS udelukkende skal kæmpes med bomber.

“Det er ikke nok. Du kan ikke slå en idé ihjel på den måde. Jeg tror, at en af måderne at handle er at udstille deres brutalitet og korruption, og det kan man delvis gøre gennem retssager.”

Men det er ikke uden risiko, at Amal Clooney og Nadia Murad tager kampen op mod terrororganisationen. Det er Amal Clooney helt bevidst om.

"Det her er ikke en joke; det er ISIS," sagde Amal Clooney i et tv-interview med The Today Show.

George Clooney bakker op

Da Amal Clooney mødte Nadia Murad første gang, besluttede hun sig med det samme for, at hun blev nødt til at hjælpe hende.

Det var hendes mand helt enig i.

"George mødte også Nadia, og jeg tror, at han blev rørt. Han forstår - jeg mener, det her er mit arbejde," fortalte Amal Clooney. 

Der er ingen tvivl om, at Amal Clooney er en helt særlig kvinde. Herunder kan du møde hende og Nadia Murad i interviewet med The Today Show.

Du vil (garanteret) også kunne lide