Hyldest til sygeplejersker
© iStock

Ægtemand hylder sin kone og alle andre sygeplejersker

Vi anbefaler dig at finde et lommetørklæde, inden du læser den her

8. december 2016 af Maria Broe Trustrup Hansen

Peter Urtz er gift med Jessica, og der er ingen tvivl om, at han elsker hende af hele sit hjerte. Det har han nemlig delt på Facebook, hvor han skriver, hvor stolt han er af hende, og hvor meget han elsker hende. 

Facebook-opslaget har dog også en anden og utrolig vigtig pointe. Peter Urtz' kone er sygeplejerske, og Peter Urtz beskriver i sit opslag, hvor hårdt konen Jessica arbejder, og hvor meget godt hun gør for sine patienter og deres pårørende. 

“På sit arbejde tager hun sig af mennesker, som har deres livs værste dage,” skriver Peter Urtz og fortsætter:

”Hun tager sig af mødre, fædre, søstre, brødre, venner og familier. Det er lige meget, hvem du er, eller hvad der er sket. Hun vil tage sig af dig.”

Gennem tårer og blod

Opslaget på Facebook er en hyldest til både sin egen kone, men også til alle de andre sygeplejersker, som arbejder ekstremt hårdt for at hjælpe og passe på alle os andre.

“Hun kommer hjem efter 14 timer, tager sine sko af, som hun har gået rundt med gennem blod og tårer, og hun vil bare gerne sidde ned,” skriver Peter Urtz for at bekrive, hvor udfordrende og hårdt arbejdet som sygeplejerske er. 

Kærlige kommentarer 

Folk har taget virkelig godt imod Peter Urtz' kærlighedserklæring og hyldest til sin kone. I skrivende stund har opslaget fået næsten 80.000 likes på Facebook, og kommentarerne er både kærlige og taknemmelige. 

“Som sygeplejerske ved jeg, hvor fantastisk et menneske din kone er – det takker jeg hende for. Men jeg vil også gerne takke DIG for at se, hvor hårdt din kone arbejder. Jeg er sikker på, at du er hendes anker på de værste dage,” skriver en kvinde i en kommentar, mens en anden skriver: 

“Din kone og andre sygeplejersker er som sendt fra Gud for folk som mig, der har et handicappet barn. Tak for jeres omsorg, pleje og ro, som hun og andre sygelejersker giver. Tak.”

“My wife is a nurse. My wife is a hero”

Det er ikke første gang, at en sygeplejerskes mand lægger et billede og en tak op på Facebook. Sidste år var det manden Bobby Wesson, som takkede og hyldede sin kone, som også er sygeplejerske. 

Det er netop Bobby Wesson, som Philip Urtz blev inspireret af, og de to ægtemænd slutter derfor også tekster på samme måde med ordene: “My wife is a nurse. My wife is a hero.”

Du vil (garanteret) også kunne lide