Kokosolie tages med ske
© Getty Images

9 ting, du kan bruge kokosolie til i hjemmet

Plej læder, fjern tyggegummi og vedligehold skærebrættet: Få styr på kokosoliens mange anvendelsesmuligheder her!

24. august 2017 af Jane Hansen

Kokosolien er med sit høje infhold af antioxidanter, vitaminer og minerealer blevet en populær ingrediens i de danske køkkener. Olien hører dog ikke kun til i køkkenet – den også fundet vejen til skønhedshylden og soveværelset – og nu får du yderligere 9 ting, du kan bruge kokosolien til.

1. Skræm myggene væk med kokosolie

Bland kokosolie med pebermynteolie, og du kan være sikker på, at de små, irriterende insekter finder en ny matrikel at terrorisere.

2. Vedligehold dit skærebræt med kokosolie

Plej dine træ skærebrætte ved at smøre dem ind i kokosolie, og de holder sig pæne i længere tid. Bonus: Kokosolien har ovenikøbet antibakterielle egenskaber, der fremmer køkkenhygiejnen.

3. Plej læder med kokosolie

Drop dyre plejeprodukter eller turen forbi skopudseren. Smør dem i stedet med kokosolie, som får din skindjakke eller læderstøvler til at skinne om kap med solen. Og endnu bedre: Olien skjuler eventuelle grimme pletter.

4.Smør lynlåsen med kokosolie

Har lynlåsen sat sig fast? Kokosolien kommer dig til undsætning. Kom en lille klat kokosolie på den fastklemte lynlås, og olien fungerer som smøremiddel, der får lynlåsen til at slippe. Vær dog forsigtig, når du dupper olien på lynlåsen, så du ikke rammer selve tekstilet, da det godt kan resultere i pletter.

Læs også: Sådan modner du en avocado på 10 minutter

5. Brug kokosolie til at fjerne tyggegummi

Ty ikke til saksen lige med det samme, når datteren kommer hjem med det lange hår fedtet ind i tyggegummi. Kom i stedet kokosolie på, lad det opløse tyggegummiet, som på ret kort tid slipper håret. Uden smerte – og uden hjælp fra saksen. Kokosolien kan også fjerne tyggegumme fra andre overflader som eksempelvis tæpper.

6. Kokosolie som rustfjerner

Slet de nye knive fra ønskelisten, og lad i stedet de gamle, rustne knive få et helt nyt liv: Gnid dem ind i et tyndt lag kokosolie, lad det sidde i to timer, og olien bekæmper rust på metallet. Vask knivene rene for olie, og du har nu et nyt knivsæt!


Læs også: Derfor skal du drikke vand med citron

7. Fjern rester fra klistermærker med kokosolie

Det er ikke alle klistermærker, der er lige lette at fjerne fra forskellige typer overflader. Hvis du har nogle sørgelige, beskidte rester siddende på skabet, så bland lidt bagepulver sammen med kokosolie, smør blandingen på klistermærket og vupti – klistermærket slipper.

8. Kokosolie som smørefedt

Hvis du har en dør eller et vindue, der knirker, så brug kokosolie som smøremiddel på hængslerne, og problemet er løst.

9. Fjern oliemaling

Rengør dine hænder og malerværktøj for oliemaling med kokosolie i stedet for at bruge skrappe kemikalier.

Hold dig opdatereret: Få det bedste fra Magasinetliv.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide