Silica gel poser

8 gode grunde til at gemme disse små poser

Husker du de små silica gel-poser, der er i lommen på din nye skindjakke eller i skoæsken? Der står, du skal smide dem ud, men det skal du ikke tage dig af …

1. september 2015 af Jane Hansen

Husker du at gemme de små, hvide poser, du finder i dine nyindkøbte sko eller i lommen på den nye skindjakke? Vi har altid lært, at de er giftige, og at de skal smides væk lige med det samme. Men du kan faktisk med fordel gemme de små Silica gel-poser, som de hedder. Silica gel er giftigt og må ikke spises, men de kan faktisk hjælpe, når forruden i bilen dugger, hvis er skoene sure eller i en række andre fugtige situationer.

1. Undgå rust.
Dette tip imponerer manden i husstanden. Kom silica gel-poserne i hans værktøjskasse, og du undgår, at der kommer rust på værktøjet og i værktøjskassen. Fidusen bag tricket er, at silica gel-poserne suger fugten.

2. Hold dine smykker flotte.
Hvis du lægger en silicapose ned i smykkeskrinet, vil de små gelkugler holde fugten ude, og dine halskæder, armbånd og ringe holder sig pæne.


3. Forlæng dine billeders levetid.
Hvis du har nogle gamle fotografier liggende, som du vil bevare, så læg de små silica gel-poser ned til dine gamle fotografier, og de holder sig pænere.


4. Forlæng dine barberblades levetid.
Hvis du kommer silica gel-poser ned til dine barberblade, holder bladene længere.

5. Til de kolde vintermorgener.
Hvis du lægger de små silicaposer i forruden af bilen, kan du forebygge, at ruderne dugger.

6. Flyrejsen.
Når du flyver, dannes der ofte fugt i kufferten på grund af store temperaturændringer. Kom et par silica gel-poser i kufferten og undgå fugtige oplevelser, når du lander.

7. Fjern lugt.
Rodalon og eddike er mirakelmidler, hvis du skal fjerne dårlig lugt fra vasketøjet. Men giv lige de små poser en chance. Hvis skoene er sure, eller tøjet lugter, kan du lægge en silican gel-pose i, og tøjet vender tilbage til en neutral lugt.


8. Red et fugtigt digitalkamera
Har dit digitalkamera været udsat for fugt, så læg det i en pose med et par silica gel-poser, og silica gel-poserne vil suge fugten ud af kameraet.

Kilde: Kk.no

Du vil (garanteret) også kunne lide